Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Legea care prevede acordarea de zile libere părinţilor, publicată în Monitorul Oficial

0 233

Legea care prevede acordarea de zile libere părinţilor, atunci când unităţile de învăţământ sunt închise din motive excepţionale, a fost publicată în Monitorul Oficial. Personalul din sectoare cu foc continuu poate beneficia de prevederi doar cu acordul angajatorului.

Legea privind acordarea unor zile libere părinţilor  pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Prevederile se aplică părinţilor cu copii cu vârsta mai mică de 12 ani sau celor care au copii de până la 18 ani, dacă au o dizabilitate, şi care sunt înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ.

Legea se aplică la închiderea temporară a unităţilor din cauza condiţiilor meteorologice sau a oricăror situaţii extreme, declarate ca atare de către autorităţi.

”Prevederile se aplică angajaţilor din unităţile sistemului energetic naţional, din unităţile operative de la sectoarele nucleare , din unităţile cu foc continuu, din unităţile sanitare şi de asistenţă socială, de telecomunicaţii, ale radioului şi televiziunii publice, din transporturile pe căile ferate, din unităţile care asigură transportul în comun şi salubritatea localităţilor, precum şi aprovizionarea populaţiei cu gaze, energie electrică, căldură şi apă, doar cu acordul angajatorului”, prevede legea.

Pot beneficia de zile libere, atâtea câte sta bileşte Guvernul, atât angajaţii din sectorul public, cât şi cei din sectorul privat.

Deocamdată, cursurile din învățământul preuniversitar sunt suspendate până în 22 martie, dar se discută despre prelungirea perioadei.

Legea a fost promulgată sâmbătă de preşedintele Klaus Iohannis.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More