Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Legea privind majorările salariale din Educație și Sănătate, promulgată de președintele Iohannis

0 86

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind majorările salariale din Sănătate și Educație.

„Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 20/2016 privind creșterile salariale în special din domeniul Educației și Sănătății a fost declarată constituțională și, în consecință, legea care permite creșterea salariilor în Educație și Sănătate a fost promulgată de mine astăzi (n.r. — vineri) și va intra în vigoare de la începutul anului viitor”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Tot azi, Iohannis a anunțat  că va retrimite Parlamentului legea privind eliminarea celor 102 taxe.

„O a doua lege care a fost discutată astăzi la Curtea Constituțională şi care se referă la renunţarea la câteva taxe, dintre care taxa radio şi taxa tv, a fost declarată constituţională. Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe, fără o discuţie aprofundată, aşezată, calmă, la taxa radio și taxa tv. Din acest motiv, trimit legea înapoi. Dacă noul Parlament va discuta această chestiune și va lua o decizie, fie de renunțare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci, sigur, îmi va trimite în forma care se va considera atunci și o voi promulga atunci”, a declarat vineri Kalus Iohannis.

El a arătat că această lege trebuia să fie dezbătută de Parlament.

„Eu am început această serie de dezbateri. Într-o oarecare formă, aceste dezbateri au continuat. Este posibil ca prin retrimiterea în Parlament și sper să fie o dezbatere nu doar în societatea civilă, unde este foarte bine-venită, ci în Parlament, unde trebuia să aibă loc din capul locului”, a spus șeful statului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More