Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lemn în valoare de peste 130 de mii de lei confiscat

1 204

În data de 13 octombrie, polițiștii și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, potrivit celor de la IPJ Bistrița-Năsăud, au fost efectuate controale și verificări la o societate comercială din Șieu Măgheruș, iar ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 lei și a fost confiscat valoric 183,87  m.c. de cherestea, în valoare totală de 132.202,53 lei.

Totodată, la data de 14 octombrie polițiștii din Zagra, împreună reprezentanți ai ocolului silvic Someș Țibleș au identificat două persoane de 44 de ani, respectiv 19 ani, bănuite de comiterea unor delicte silvice.

Cei doi au fost sancționați contravențional, conform Legii 171/2010 pentru faptul că, la data de 26 august 2020, ar fi sustras fără drept, dintr-o pădure proprietatea comunei Zagra, 15 arbori de diverse specii. Materialul lemnos, în valoare de 2841,71 lei, a fost confiscat valoric, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDI spune

    La mai mare! Descurajat furtul de lemn!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More