Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lenovo a cumpărat Motorola de la Google, care a ieșit în pierdere cu 9 miliarde de dolari

1 38

Lenovo-Buys-Motorola-003-630x354

Google a achiziționat Motorola în 2011, printr-o tranzacție ce a ajuns la suma totală de 12,5 miliarde de dolari. Trei ani mai târziu, Google vinde Motorola gigantului chinez Lenovo, contra sumei de 3 miliarde de dolari.

Deocamdată nu se cunosc detaliile afacerii, decât suma tranzacției, vânzarea diviziei Motorola fiind anunțată miercuri seara.

În realitate, Google nu a fost mulțumit de Motorola încă de la momentul achiziției, una care se anunța un succes pentru gigantul online. Inițial, prin achiziționarea Motorola, Google voia să intre în forță pe piața smartphone-urilor și tabletelor.

Însă patentele deținute de Motorola nu au fost suficiente, iar smartphone-urile Nexus scoase de Google au fost realizate până la urmă de alți producători de telefoane, și anume Samsung sau LG.

În ceea ce privește Motorola, ultimele smartphone-uri scoase pe piață, Moto X și Moto G, nu s-au bucurat de succes, divizia înregistrând pierderi de 248 de milioane de dolari în ultimul trimestru.

Pentru Google, oferta Lenovo a picat la fix, chiar dacă prin vânzarea diviziei gigantul online a pierdut 9 miliarde de euro. Lenovo a înregistrat o creștere importantă în ultimii ani, ajungând acum pe locul 4 în clasamentul mondial al producătorilor de smartphone-uri, iar prin achiziționarea Motorola vrea să se extindă și mai mult în piețele din Europa și America de Nord.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More