Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liber la călătorit gratuit cu trenul prin Europa

0 520

Comisia Europeană dă ocazia, tinerilor de 18 ani, de a călători gratuit cu trenul prin întreaga U.E.

Tinerii de 18 ani din întreaga Europă au ocazia de a călători gratuit, timp de o lună, pe întreg teritoriul U.E. Comisia Europeană a lansat joi un apel de înscriere a acestora pentru cele 20.000 de bilete de tren gratuite prin care vor putea călători pentru a cunoaşte patrimoniul U.E., scriu cei de la Adevărul.

Condiția principală pentru a beneficia de această gratuitate este că trebuie să fii născut între 2 iulie 2000 şi 1 iulie 2001 pentru a aplica pe sitel-ul dedicat programului. Excursia, realizată în grup sau singur, va avea loc între 1 august 2019 şi 31 ianuarie 2020. Poate fi făcută în principal cu trenul, chiar sunt posibile şi alte modalităţi de transport, a spus executivul european într-un comunicat.

Candidaţii vor fi departajaţi graţie unui chestionar legat în general de cunoaşterea Uniunii Europene, a altor iniţiative ale UE pentru tineri şi de datele pe care le au legat de alegerile Parlamentului European.   O cotă de titluri de călătorie a fost stabilită pentru fiecare stat membru, în funcţie de mărimea populaţiei în raport cu populaţia totală a Uniunii. Lansat în 2018, programul DiscoverUE a avut deja 30.000 de tineri beneficiari. Bugetul său este de 16 milioane de euro pentru 2019.   Beneficiarii pot călătorii în destinaţii multiple, dar bugetul călătoriei va fi limitat la 260 de euro pentru cei care aleg opţiunea de a vizita doar două ţări.

Înscrierile se fac aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More