Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Liber pentru studenți în 14 și 17 noiembrie. Să poată vota, cică

0 60

EINDEXAMEN-VWO-NEDERLANDS

Conform unui proiect al Ministerului Educației Naționale, cursurile din instituțiile de învățământ superior ar putea fi suspendate în zilele de 14 și 16 noiembrie, pentru ca studenții să poată merge să voteze în localitățile unde își au domiciliul.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a înaintat un proiect conform căruia cursurile din universităţi în zilele de 14 şi 17 noiembrie să fie suspendate, astfel încât studenţii să poată merge să voteze în localităţile în care au domiciliul.

Propunerea MEN, sub forma unui proiect de hotărâre de guvern, va fi discutată în şedinţa de guvern de marţi, arată Mediafax.

Proiectul de HG prevede suspendarea cursurilor din instituţiile de învăţământ superior pentru zilele de vineri, 14 noiembrie, şi luni, 17 noiembrie.

„Decizia MEN vine în sprijinul facilitării exercitării dreptului la vot pentru studenţi şi personalul din universităţi, care au domiciliul în alt loc decât acela unde îşi desfăşoară activitatea academică. MEN precizează că instituţiile de învăţământ superior sunt cele care, în baza autonomiei universitare, hotărăsc zilele când se vor recupera cursurile suspendate”, se arată în comunicat.

Acest proiect vine și pe fondul informațiilor că în orașele mari cu centre universitare pentru vineri sunt anunțate mișcări de protest ale studenților, la fel cum s-a întâmplat și sâmbăta trecută în Cluj-Napoca și Timișoara. Astfel, prin această măsură, guvernanții vor să se asigure că în orașele cu centre universitare mari studenții să fie plecați, iar la mitingurile programate să nu mai participe un număr mare de oameni.

Turul II al alegerilor prezidenţiale are loc duminică, 16 noiembrie.

La turul I, mai mulţi studenţi din provincie care învaţă în Capitală au reclamat aglomeraţia de la o secţie de votare aflată în vecinătatea campusului Regie. Potrivit legii, eu putea vota la orice secţie, pe listele suplimentare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More