Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liberalii dejeni se pregătesc de europarlamentare. Interviu Aurelian Mureșan

0 46

someseanul-2014-05-13 18.18.15 La începutul acestei săptămâni a avut loc întâlnirea săptămânală a liberalilor dejeni. La eveniment au participat numeroși reprezentanți ai formațiunii politice de dreapta, în frunte cu viceprimarul Aurelian Mureșan și consilierul județean Mihai Seplecan. Cei doi au acceptat să vorbească despre importanța alegerilor europarlamentare de la sfârșitul acestei luni.

Interviu Aurelian Mureșan, viceprimarul Dejului:

Reporter – Vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte despre întâlnirea care a avut loc marţi, la sediul P.N.L. Dej.

Aurelian Mureșan – Da. Marţi am avut întâlnirea săptămânală cu membrii biroului municipal P.N.L. şi cu membrii delegaţi la secţiile de votare, pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. La întâlnire a participat din partea biroului judeţean, domnul Mihai Seplecan, consilier judeţean Cluj. Am pus la punct câteva aspecte legate de modul în care vom organiza, în ziua votului, această etapă preliminară pentru alegerile din toamnă. Domnul consilier judeţean Mihai Seplecan a ţinut neapărat să fie prezent, aşa cum îl cunoaştem toţi, la întâlnirea cu membri P.N.L. şi membri simpatizanţi şi ne-a prezentat succint situaţia la nivel judeţean a pregătirilor pentru alegeri, precum şi programul doamnei europarlamentar Norica Nicolai, în continuare.

R – Ce părere aveţi despre campania desfăşurată până în prezent, la Dej?

A.M. – A fost şi este o campanie decentă, de bun simţ, zic eu, fără incidente sau atacuri la persoană, aşa cum ar trebui să fie toate campaniile electorale, de fiecare dată. Pretindem că suntem o ţară civilizată, membră a Uniunii Europene, iar acest lucru ne determină, dacă mai trebuie să ne determine, să ne comportăm corespunzător. Oricum dejenii sunt oameni aşezaţi, serioşi care îşi văd de lucru, nu pot fi implicaţi în manipulări dezonorante în această campanie.

R – Iar în ceea ce priveşte prezența la vot?

A.M. – Aici e o problemă, nu numai a noastră, ci a tuturor cetăţenilor ţării. Vreau să vă amintesc dumneavoastră şi cititorilor dumneavoastră că acest drept, de a vota, a fost pentru locuitorii Ardealului, unul din cele mai râvnite cerinţe ale înaintaşilor noştri. Să nu uităm istoria nu foarte îndepărtată a Transilvaniei, când, pentru ca noi să ne exercităm dreptul la vot, o seamă de cărturari au plătit cu libertatea lor. Partidul Naţional Liberal este un partid cu valenţe europene de 139 de ani. De altfel, peste aproximativ o săptămână se împlinesc acei 139 de ani de istorie liberală în România. Şi înaintaşii noştri, la fel ca şi noi au militat pentru drepturile egale ale tuturor cetăţenilor. Unul din acestea este dreptul de a-ţi alege conducătorii.

Deşi pare un scrutin fără miza pentru majoritatea oamenilor în Uniunea Europeană, pentru noi P.N.L. miza este serioasă. Şi anume, dorim să certificăm existenţa noastră ca cel mai mare partid de centru-dreapta din ţară. Ştim că suntem cei mai bine organizaţi dintre toate partidele de dreapta, avem determinare şi voinţa de a da cât mai mulţi europarlamentari. Norica Nicolai este considerată cel mai  fervent apărător al drepturilor femeilor şi a egalităţii de şanse în Uniunea Europeană. E o datorie şi o onoare, în acelaşi timp, să ne prezentăm la vot, în număr cât mai mare.

R – Pentru săptămâna care a mai rămas din campanie, aveţi ceva special pregătit?

A.M – Noi am organizat la nivel de ţară o campanie de bun simţ, fără a exagera în cheltuieli pentru că ştim cât de greu se fac banii. Cine aruncă cu ei în campanii de orice fel, fie nu au respect pentru eforturile financiare ale membrilor partidului, fie îi obţin prea uşor. Sâmbătă vom avea în vizită la Dej pe doamna europarlamentar Norica Nicolai, pe doamna ministru Lucia Varga, preşedinta organizaţiei Femeilor Liberale din România, alături de doamna deputat Steluţa Cătăniciu, preşedinta OFL,  doamna deputat Elena Uioreanu, domnul deputat Radu Zlati şi Preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu. Vom merge printre cetăţenii oraşului şi vom discuta despre alegerile din 25 mai. Pentru săptămâna viitoare am promis că vom face acţiuni de informare a dejenilor, de la om la om. Toţi membrii şi simpatizanţii partidului sunt implicaţi în aceste acţiuni, care au rolul de a determina oamenii să meargă la vot la alegerile europarlamentare.

Consilierul județean Mihai Seplecan a explicat scopul vizitei sale la Dej.

”Au fost trei motive pentru care am vrut să fiu prezent la Dej. Primul este personal, mă refer aici la faptul că tatăl meu, fie iertat, a fost născut la Ocna-Dej și îmi place mult de tot zona aceasta, apoi e vorba despre un motiv administrativ, deoarece sunt consilier județean și trebuie să mă intereseze și municipiul Dej și comunele arondate, iar ultimul motiv, dar nu cel din urmă, este cel politic. Sunt vicepreședintele PNL Cluj și am ținut să fiu aproape de colegii mei liberali de la Dej. În această campanie ne-am propus ca un lider al PNL să ajungă în toate cele 75 de comune și municipii și în singurul oraș. Cred și sunt convins că PNL va scoate un rezultat bun atât la nivel național, cât și la nivel județean și local. Am mare încredere în colegii mei liberali și în echipa PNL Dej”, a spus Seplecan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More