Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Librăria ”simbol” a Clujului se mută într-un fost restaurant

0 680

libraria universitatii cluj

Decenii la rând a reprezentat un punct de întâlnire pentru clujeni și nu numai, fiind unul dintre principalele repere de orientare în centrul Clujului. De acum însă, nu vom mai putea spune ”Ne întâlnim în colț la Librăria Universității”, asta pentru că își schimbă locația.

A funcționat zeci de ani în același loc, fiind preferata iubitorilor de carte, a studenților în căutare de manuale sau a pasionaților de literatură. De la 1 octombrie însă Librăria Universității se mută în locul unui fost restaurant.

Problemele financiare fac astfel ca un simbol al orașului să se mute și, probabil, să fie uitat în anii ce urmează. Copiii sau nepoții noștri nici nu vor mai ști ce reprezenta Librăria Universității pentru Cluj și, poate, nici nu vor mai cunoaște această denumire.

Asta pentru că, odată mutată pe Bulevardul 21 Decembrie la nr. 22, în locul fostului restaurant Hubertus, librăria nu va mai purta aceeași denumire. Schimarea locației este pusă pe seama cheltuielilor prea mari cu vechiul sediu, dar și pe seama scăderii constante a pieței de carte, ceea ce înseamnă că librăria nu mai are nevoie de un spațiu atât de generos.

Diverta Hubertus, așa cum va fi denumită de la 1 octombrie librăria, va dispune de un spațiu pentru lectură, dar și de un spațiu dedicat lansărilor de carte, dezbaterilor sau expozițiilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More