Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Librărie și Cinema 3D în centrul Dejului. Noul proiect cuprinde și Muzeul Municipal Dej – FOTO/VIDEO

0 754

someseanul-cladire cinema 3d librarie muzeu dej

În vara anului trecut v-am anunțat în exclusivitate despre intențiile autorităților locale de a construi un cinematograf 3D la Dej. Visul acesta este pe cale să se și îndeplinească, într-un proiect ce va cuprinde în aceeași clădire și o librărie, dar și  Muzeul Municipal.

În ședința de consiliu local de joi de la Dej, primarul Costan Morar a prezentat consilierilor viziunea sa despre planul de investiții din acest an. Printre noile proiecte prezentate se află și cel al unui centru destinat culturii și recreerii, care va fi amplasat tocmai în buricul târgului, peste drum de primărie.

Astfel,clădirea fostului Liceu Economic, odată cu mutarea elevilor în noua clădire a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, devine numai bună pentru investiții.

Conform planului prezentat de primar, clădirea va cuprinde la parter o librărie, dar și un cinematograf 3D la cele mai bune standarde, pentru ca la etaj să fie amenajat Muzeul Municipal Dej, care momentan funcționează într-un spațiu închiriat.

Potrivit edilului șef, pentru început este vorba despre o amenajare minimă a spațiului existent, fiind vorba despre o investiție inițială de 215.000 lei, iar până la finele acestui an Muzeul Municipal Dej să se mute în noua locație.

Astfel, în partea stângă a clădirii urmează să fie amplasată librăria (către stradă) și cinematograful (în spate), pentru ca în partea dreaptă la parter să fie amenajată o sală de conferințe în zona dinspre stradă și o zonă de expunere a muzeului, în partea din spate, care are legătură și cu zona de depozitare.

someseanul-plan cinema 3d librarie muzeu dej

La etaj, fostele săli de clasă ale liceului vor avea legătură între ele, astfel că se va putea trece dintr-o sală în alta pentru vizitarea mai ușoară a exponatelor de la muzeu.

someseanul-plan etaj cinema 3d librarie muzeu dej

Urmează ca din toamnă, după ce vor fi accesate fonduri nerambursabile, să se continue investițiile în clădirea de pe strada 1 Mai, prin fațadizarea clădirii, modernizarea mobilierului și a geamurilor și ușilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More