Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liceeni sălăjeni, premiaţi cu o excursie la Roma, într-un concurs privind Marea unire

0 110

O excursie de șapte zile la Roma este premiul pentru elevii de liceu din Sălaj care vor face dovada unor bune cunoștințe despre Marea Unire de la 1918.

Concursul pentru liceenii din Sălaj este organizat de Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul de Cultură şi Artă.

„Concursul îşi propune valorificarea formativă a istoriei în vederea antrenării gândirii critice, participării active şi conştiente la promovarea şi ocrotirea valorilor politice, sociale, culturale, ce aparţin individului, comunităţii şi umanităţii în egală măsură. Prin acest concurs dorim dezvoltarea capacităţii de comunicare a elevilor, în vederea stimulării potenţialului creativ al acestora şi dezvoltării unor atitudini pozitive faţă de sine şi de ceilalţi”, se arată pe pagina de Facebook dedicată competiţiei.

Intitulat „Marea Unire 2018”, concursul va cuprinde o etapă locală, pe liceu, ce se va desfăşura în 24 martie, la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei şi Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău şi o etapă judeţeană, în 28 aprilie, găzduită de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău.

Printre obiectivele concursului se numără: formarea şi dezvoltarea capacităţii de comunicare utilizând limbajul istoric, înţelegerea importanţei Marii Uniri şi dezvoltarea sentimentului patriotic şi cunoaşterea de către tineri în profunzime a evenimentelor care au stat la baza realizării Marii Uniri, să contribuie la stimularea creativităţii şi interesului elevilor faţă de aprofundarea unor teme de interes naţional, să implice un număr cât mai mare de elevi în activităţi extracurriculare.

Concursul se adresează tuturor elevilor din clasele a IX-a şi a XII-a din învăţământul de stat şi privat din judeţul Sălaj, fără taxe de participare sau alte contribuţii financiare.

„Câştigătorii finali ai concursului vor fi declaraţi primii cinci concurenţi clasaţi în urma punctajului obţinut ca urmare a jurizării lucrărilor. Aceştia vor beneficia de o excursie gratuită de o săptămână în cetatea Romei. Excursia se va desfăşura în perioadei vacanţei de vară”, se mai arată pe reţeaua de socializare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More