Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liceenii din Gherla petrec o zi în umbra angajaţilor din 9 companii şi instituţii

0 108

29 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Liceul Tehnologic Gherla petrec o zi la un loc de muncă într-o companie sau instituţie, în umbra unui angajat care are meseria dorită de elev,  pentru a se familiariza cu activităţile şi responsabilităţile pe care le presupune meseria.

Programul internaţional de orientare profesională Job Shadow Day® 2013, aflat la  a XI-a ediţie este derulat de organizaţia Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localităţi din toată ţara. Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înţelegeri a profesiei pe care o doresc şi a modului de funcţionare a unei companii şi ajută elevii să înţeleagă care sunt responsabilităţile şi activităţile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii să lucreze, prin accesul direct la locul de muncă al acestuia.

Experienţa unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. În acelaşi timp, şi angajatorii pot afla mai multe despre aşteptările tinerilor de la viitorul loc de muncă şi despre nivelul de cunoştinţe şi abilităţi pe care le au viitorii angajaţi.

În perioada 1-5 aprilie, 29 elevi de la Liceul Tehnologic Gherla vor merge în shadowing la 9 instituţii şi companii din localitate, cele mai dorite meserii de anul acesta fiind: educatoare, cosmetician, librar, inginer, personal feroviar.

Partenerii locali de anul acesta sunt: 

ALLIANZ- ŢIRIAC ASIGURĂRI SA, ASOCIAŢIA OASTEA DOMNULUI GHERLA, BECKER ROMANIA SRL, C.N.C.F.’’CFR’’ S.A. BUCURESTI – Sucursala’’Centrul Regional de Exploatare, Intreţinere şi Reparaţii CF’’Cluj-STATIA C.F.R. GHERLA, COSMY BEAUTY CENTER SRL, EDITURA SI LIBRARIILE ,,GALAXIA GUTENBERG’’, GRĂDINIŢA ,,ARICI POGONICI’’, OBSTO MEDICA SRL, PUFAROM PRODCOM SRL.

Ziua de shadowing se încheie cu o ceremonie la care participă toţi elevii şi reprezentanţii companiilor şi instituţiilor participante în Job Shadow Day 2013, derulată în data de 05 aprilie, ora 11,00 la Liceul Tehnologic Gherla din str. Piata Libertatii Nr.5-7.

“Cu câteva ore petrecute alături de un elev şi cu mult suflet pus în activităţile din ziua respectivă, orice angajat, fie dintr-o companie privată sau instituţie poate schimba destinul unui tânăr. Orice experienţă la un loc de muncă însemnă o şansă în plus pentru un tânăr să îşi aleagă o meserie ştiind ce responsabilităţi şi ce pregătire presupune aceasta”, declară Daniela Staicu, Marketing & Communication Manager la Junior Achievement România.

 

Programul Job Shadow Day se adresează şi elevilor din clasele 0-X, aceştia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinţi. În acest an, la program participă peste 19.000 de elevi (6-19 ani) din 200 oraşe şi localităţi.

Pentru informaţii suplimentare:

Coordonator local Job Shadow Day®

Prof. Rozalia Gogoncea, Liceul Tehnologic Gherla
Tel. 0748 326 244

E-mail: rozaliabocean@yahoo.com

 

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More