Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liceu din Dej lovit de reformele Ecaterinei Andronescu. „Ni se face o nedreptate”

2 4.883

Un liceu dejean cade pradă deciziilor Ecaterinei Andronescu. Va rămâne cu o singură clasă de liceu.

Reformele Ecaterinei Andronescu stârnesc controverse și nedreptăți nu doar la nivel național cât și la nivel local. Efectele retrezirii învățământului profesional, nișă educațională îngropată de aceeași Ecaterina Andronescu, dau peste cap nu doar destinele a sute de elevi ci și a cadrelor didactice.

Astfel după cazul elevei dejence exasperată de schimbările nedrepte ce îi decid viitorul, nemulțumirile se fac auzite și din partea cadrelor didactice din învățământul tehnic dejean. Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, județul Cluj, liceu cu tradiție în educația micii urbe, este una dintre victimele actualului sistem de decizii guvernamentale. Unitatea de învățământ va rămâne cu o singură clasă de liceu, iar lucrul și mai deranjat este că acest liceu a rămas fără două clase de liceu în același an, consecutiv (în luna ianuarie a acestui an a fost eliminată deja o clasă de liceu prin ordin de ministru).

Profesorii au redactat un memoriu prin care notează că înțeleg într-adevăr necesitatea învățământului profesional însă și sferele decizionale trebuie să înțeleagă la rândul lor faptul că se creează, prin aceste tăieri, confuzie în rândul elevilor de clasa a VIII care își doresc să urmeze un profil tehnologic/economic, dar și nesiguranță în rândul cadrelor didactice.

Totodată, se arată în memoriul redactat de către cadrele didactice, că prin aceste tăieri de clase de liceu se încalcă o serie de prevederi legislative și termene precum OMEN nr. 5402/01.11.2018 privind aprobarea calendarului etapelor și acțiunilor privind stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și profesional pentru anul școlar 2019-2010, dar și OMEN nr. 4829/30.08.2018 privind organizarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2019-2020.

Profesorii cer astfel revenirea asupra acestei decizii de tăiere a claselor de liceu și își arată îngrijorarea pentru un viitor care deocamdată este învăluit într-o ceață a deciziilor luate fără cap și fără coadă, decizii care afectează, în primul rând, destinul unor elevi care nu sunt lăsați să-și aleagă propriul viitor.

Despre mesajul transmis Ecaterinei Andronescu de către o elevă dejeancă puteți citi mai jos.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Doru spune

    Greșeli după greșeli, în fiecare minister acești miniștri nu se dezmint. Arata ca știu sa distrugă, mai degrabă decât sa creeze ceva. Pana nu se întâmplă ceva și vine presiunea publicului pe ei, vor continua sa distrugă și ceea ce e bun în România. Creați scoli profesionale, angajați profesori adecvati, nu distrugeți liceele, de dragul de a schimba ceva. Distrugeți copiii!

  2. EDI spune

    Dar credeti ca Lic. tehnologic C. Brancusi a scapat? Tot 1 clasa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More