Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Liceul Alexandru Papiu Ilarian Dej formează viitorii jurnaliști – FOTO/VIDEO

1 130

curs mass media LAPI Dej (8)

Sub îndrumarea profesoarei Smaranda Oargă, la Liceul Alexandu Papiu Ilarian Dej, are loc un curs opțional care nu se regăsește în multe programe școlare. Este vorba de cursul de mass-media, unul care trezește de la an la an interesul tot mai multor elevi.

Joi a avut loc la Liceul Alexandru Papiu Ilarian un seminar în cadrul căruia foștii elevi participanți la cursul de mass-media, cei care sunt acum în clasa a XII-a, au predat ștafeta viitorului colectiv al cursului opțional ”Competențe în mass media”. Este vorba despre elevii din clasa a XI-a, cei care vor să ia contact cu această lume nebună a presei scrise, cea online sau audiovizuală.

În cadrul seminarului, după discursurile introductive ale profesoarelor Smaranda Oargă și Valeria Huza, au fost prezentate activități desfășurate de fosta generație, s-au exprimat idei și concluzii din partea celor care au predat ștafeta și s-au pus bazele activităților de curs ale noii generații a opționalului.

Someșeanul.ro a fost reprezentat la acest eveniment de Irina Maxim și Răzvan Căucean, fiind invitați la acest curs, ca să le facem elevilor o scurtă introducere în lumea mass-media să le împărtășim din experiența noastră, să dăm sfaturi și să oferim inspirație pentru generațiile de jurnaliști ce ne vor urma.

Ne-am bucurat nespus să cunoaștem elevi frumoși la suflet și la minte, dispuși să pătrundă tainele mass-media, să cunoască tot ce-i înconjoară și să se dedice, poate, în viitor meseriei de jurnalist. Un astfel de eveniment nu se putea desfășura fără o serie de fotografii și materiale video. O parte dintre imagini le vedeți mai jos, în timp ce filmulețul de prezentare va fi realizat chiar de către elevii participanți și publicat pe Someșeanul.ro. Restul activităților elevilor de la cursul de mass media se pot vedea chiar pe site-ul cursului.

De asemenea, redactorii site-ului nostru s-au oferit să se implice deplin în activitatea tinerilor viitori jurnaliști, să-i îndrume, să le ofere ocazia să se afirme prin publicarea de materiale jurnalistice. În plus, toți au fost invitați să participe la Ziua Porților Deschise de la Radio Stil FM, în 25 octombrie, când este ziua postului de radio local.

http://www.youtube.com/watch?v=DI00LpPxc1g

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More