Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” în straie de sărbătoare FOTO/VIDEO

0 347

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” a fost astăzi în sărbătoare, cadrele didactice, dar şi elevii sărbătorind împlinirea a 40 de ani de la includerea primei clase de liceu în oferta educaţională a şcolii (1974).

La manifestările de astăzi au participat numeroşi invitaţi, între care primarul Morar Costan, viceprimarul Aurelian Mureşan, consilierul judeţean Vasile Sălătioan, foşti directori ai instituţiei de învăţământ, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi ai Poliţiei Municipiului Dej, precum şi olandezi şi francezi (delegaţii aflate la Dej în această perioadă).

În jurul orei 11, invitaţii, dar şi elevi şi profesori ai altor unităţi de învăţământ din oraş, au avut ocazia să facă un tur al liceului, în care le-a fost prezentat clădirea, clasele, biblioteca sau laboratoarele. Manifestările au continuat în sala multimedia, unde directorul adj. Ginela Badiu a vorbit despre istoria şcolii, iar câteva eleve au prezentat viaţa lui Constantin Brâcuşi.

Ultimele două obiective ale zilei au cuprins vizitarea muzeului şcolii – Memoria comunismului şi un schimb de impresii (în cantina liceului).

„Sunt 40 de ani de când minţi deschise s-au gândit şi au înfăptuit ceva ce astăzi poate ni se pare normal. Sunt 40 de ani de când Liceului Tehnologic <<Constantin Brâncuşi>> de astăzi, Şcoala Profesională pe atunci în 1974, i s-a oferit oportunitatea de a introduce în planul de şcolarizare primele clase de liceu tehnologic, liceu tehnic şi pentru noi acest lucru a fost un pas înainte. A fost o viziune ministerială, dar zicem noi – a fost şi o recunoaştere a meritelor pe care le are această unitate şcolară în pregătirea multor generaţii de elevi, în diferite calificări pe diferite domenii profesionale”, a declarat Ginela Badiu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Dej.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More