Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liderii Pro România Bistrița-Năsăud, prezenți la Convenția Națională de la București

0 33

Sala Alexandru Ioan Cuza din Palatul Parlamentului a fost gazda Convenției Anuale a Pro România. La acest  eveniment politic au fost prezenti 15 delegați ai Pro România Bistrița-Năsăud.

Cu această ocazie, preşedintele partidului, Victor Ponta, a lansat „Manifestul politic PRO România 2020-2024″ ce conţine zece priorităţi pentru dezvoltarea României”

Documentul propune schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferenţiată, progresivă, a salariilor şi pensiilor mari, precum şi uniformizarea cotei la alimente cu cea de la serviciile de turism, respectiv TVA 5%.

O altă măsură vizează o reforma administrativă – reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15, reducerea numărului de unităţi administrativ teritoriale de la 3.300 la maxim 1.500 şi a numărului de parlamentari la maximum 300 – 200 deputaţi şi 100 senatori.

Pro România susţine şi o reformă în salarii, mai exact introducerea salariului minim european în forma propusă de Parlamentul European.

Documentul a fost adoptat de întreaga delegație bistrițeană alături de cei peste 1200 de membri PRO România, parlamentari şi coordonatori locali prezenți la București.

Reamintim faptul că: Organizația Bistrița-Năsăud a Pro România și-a anunțat déjà principalele candidaturi pentru alegerile locale din luna iunie: Grigore Timoce la președinția Consiliului Județean, Bianca Pintea la primăria municipiului Bistrița si Ewald Cira la primăria orașului Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More