Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liderii PSD Transilvania se întâlnesc joi pentru a decide dacă-l mai susțin pe Dragnea

0 290

Liderii PSD din Transilvania se vor reuni joi seară pentru a decide dacă vor susţine sau nu scrisoarea în care se cere demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, din fruntea partidului și a Camerei Deputaților. Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureș, spune că unele argumente din document sunt incontestabile şi că imaginea lui Dragnea este „extrem de şifonată”.

„Pot să vă confirm şi eu că sunt destui (susţinători ai documentului – n.r.), nu cunosc un număr fix, nu am făcut parte din grupul care a redactat această scrisoare. Îmi displace că această scrisoare a fost făcută publică înainte de a o discuta în partid. Sunt lucruri normale în scrisoare, la care nu ai cum să te opui. Lucrurile legate de buna guvernare, de susţinerea Guvernului, toate sunt lucruri pe care fiecare membru PSD şi le doreşte a fi întărite. Cum vom găsi o soluţie amiabilă din care partidul să iasă mai unit va fi mai delicat. PSD nu este format doar din membrii CEx. Nu cred că vineri se va lua o decizie pe care să o accepte toată lumea, dar trebuie găsită o soluţie pentru ca această situaţie să se oprească. Această dispută politică dăunează guvernării”, a declarat, la Digi 24, liderul PSD Maramureş.

El a spus că şi-ar fi dorit ca documentul să fie discutat mai întâi în interiorul partidului, dar „asta nu înseamnă că puncte din scrisoare nu pot fi susţinute”.

Întrebat dacă este de acord cu semnatarii scrisorii, care spun că situaţia juridică a lui Liviu Dragnea a devenit vulnerabilitatea majoră a PSD, liderul PSD Maramureş a spus că este evident că imaginea liderului PSD „este extrem de şifonată”.

„Există asemenea puncte de vedere şi ele pot fi valide. Atâta timp cât Liviu Dragnea a fost cumva paratrăsnetul atacurilor împotriva PSD şi cam el a încasat toate loviturile, este evident că imaginea lui nu că este şifonată, este extrem de şifonată. Mass-media, o parte a societăţii civile, o bună parte dintre români contestă. Nu putem să negăm evidenţa acestui lucru”, a afirmat Zetea.

El a precizat că liderii PSD din Transilvania se vor reuni joi seară pentru a decide dacă îi vor susţine sau nu pe semnatarii documentului: „O să vedem. În Transilvania am avut o întâlnire şi am stabilit că vom avea o poziţie comună. Ne vom întâlni joi seară să discutăm această poziţie, ca organizaţiile din Ardeal să aibă o poziţie tranşantă. Încercăm să găsim punctele comune, pentru că dacă se ajunge la un vot în CEx vorbim despre tabere egale în partid şi va însemmna primul pact spre o înfrângere în următoarele alegeri”.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD şi va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de „suficient de mulţi” lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu vor destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More