Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Limita de viteză în localitate pe tronsonul Bistriţa – Mureşenii Bârgăului scade la 50 km/h

0 56

Numărul mare de accidente de circulație soldate cu victime a determinat autoritățile să intervină prin scăderea limitei maxime de viteză pe DN 17.

Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud, începând cu data de 27 februarie, pe tronsonul de drum naţional DN 17 Bistriţa- Mureşenii Bârgăului, se revine la limita maximă de viteză în localităţi, de 50 km/h, prevăzută de art. 49 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Măsura a fost luată împreună cu administratorul drumului respectiv, ca urmare a creşterii numărului de accidente rutiere, cu victime, înregistrate în ultimii ani, explică reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Principala cauză a producerii acestor accidente de circulaţie în zonă a fost identificată ca fiind viteza de deplasare, urmată de indisciplina pietonală (favorizată şi de lipsa trotuarelor din aceste localităţi).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More