Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Limita de viteză redusă lângă Cluj Arena după seria de accidente rutiere

0 63

Limita de viteză pe Splaiul Independenței, în zona Cluj Arena, a fost redusă săptămâna trecută la 30 km/h, după o serie de accidente provocate din cauza vitezei, în care autovehiculele au derapat pe șinele de tramvai udate de ploaie.

 

La data de 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum ori a vitezei excesive.

Astfel, în intervalul 15:30 – 18:30, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru depistarea participanților la trafic care, prin nerespectarea regimului legal de viteză sau a altor norme rutiere, pun în pericol viața sau sănătatea lor și a celorlalți.

Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat pe strada Splaiul Independenței, din Cluj-Napoca, fiind utilizat și aparatul radar Trucam.

În circa 3 ore, polițiștii rutieri au depistat și sancționat 30 de conducători auto care circulau pe strada Splaiul Independenței, din Cluj-Napoca, cu viteză peste limita legală. Polițiștii atrag atenția șoferilor să respecte limitele de viteză și să nu se angreneze în efectuarea unor manevre periculoase în trafic, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere!

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei. Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere, 6 dintre acestea fiind reținute pentru depășiri neregulamentare și unul pentru depășirea vitezei legale. Astfel, a fost depistat un conducător auto care circula cu 81 km/h. Acestuia i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, fiindu-i aplicată o amendă în valoare de  de 1125 de lei.

În cursul săptămânii trecute, în zona respectivă au fost montate indicatoare cu semnale luminoase și au fost aplicate benzi rezonatoare pentru atenționarea și determinarea conducătorilor auto să respecte normele rutiere. De asemenea, limita de viteză a fost redusă la 30 km/h!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More