Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Limitări de viteză în circulația trenurilor din cauza caniculei

1 59

trenincendiu

Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA a introdus azi, începând cu ora 15.00, limitări de viteză în circulația trenurilor, pe întreaga rețea feroviară.

Viteza de circulație a trenurilor de călători și de marfă pe anumite tronsoane de cale ferată s-a redus, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul solului, cu 10-50 km/h față de viteza normală, începând cu ora 11.30, iar de la ora 15.00, limitările de viteză s-au introdus pe întreaga rețea de cale ferată.

Prin aplicarea acestei măsuri — obligatorie în perioadele caniculare — se vor înregistra întârzieri la destinație, în medie, de 30-40 de minute/ tren, funcție de traseul trenului din graficul de circulație. Întârzieri mai mari, de peste 50-60 de minute/ tren, se pot înregistra la trenurile al căror parcurs tranzitează mai multe județe afectate de temperaturile ridicate.

Reducerea vitezelor de circulație, în anumite intervale de timp în care temperaturile depășesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranța traficului feroviar și, de asemenea, este aplicată de toate administrațiile de cale ferată. Este important de menționat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul șinei depășesc 45 de grade C.

Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în condiții de siguranță. Personalul de întreținere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga rețea feroviară (însoțiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor în șină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulație a trenurilor de călători și de marfă se reduce cu 20-50 km/ h față de viteza normală de circulație, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More