Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lingușiri la TVR. Nou discurs populist al lui Dragnea. „Legumele străine vor intra din ce în ce mai puţin în România”

0 525

Liviu Dragnea s-a remarcat printr-un nou discurs populist. „Legumele străine vor intra din ce în ce mai puţin în România” a declarat acesta la TVR.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și Ministrul Agriculturii, Petre Daea, au fost invitați în cadrul emisiunii Viața satului din grila de programe a TVR. Legătura fățișă dintre partid și TVR a fost demonstrată de chiar moderatorul emisiunii care a ținut să felicite partidul pentru strategia de guvernare.

„Vă felicit pentru că Guvernul actual e singurul care-şi menţine strategia. Singurul Guvernul din ultimii 30 de ani”, a notat moderatorul, după cum scriu cei de la Adevărul.

Bineînțeles că Liviu Dragnea s-a făcut remarcat prin discursurile sale populiste. Acesta a accentuat din nou calitatea proastă a legumelor din import și a lăudat marile investiții și sumele enorme pompate în legumicultura românească. Pentru Liviu Dragnea există o bătălie cu rețeaua de importuri și a amenințat că „legumele străine” nu vor mai intra în țară.

„ La prima discuţie cu domnul Daea, i-am spus să nu fim şi noi ca alte guverne. I-am spus atunci ca într-o săptămână să-mi facă o listă cu toate problemele din agricultură. Avem poate cel mai bogat pământ din lume în România. Domnul Daea s-a speriat prima dată când i-am spus că trebuie refăcut sistemul de irigaţii. Era nevoie de un miliard de euro. Sistemul de irigaţii poate să mărească producţia cu 30%, ceea ce înseamnă foarte mult pentru fermieri. E o încrengătură mafiotă a importurilor de legume şi fructe. Am dat subvenţie de 3.000 de euro pe mia de metri pătraţi. Am ajuns la 19.000 de legumicultori care au intrat în program. Dacă vedem că programul are succes, o să-l extindem. Trebuie să acoperinm lunile de iarnă cu produse româneşti, ca să mâncăm româneşte. De la bugetul de stat vor fi alocaţi bani pentru a asigura încălzirea în solarii sau în sere. Iar subvenţia, de la anul, va creşte de la 3.000 de euro la 6.000 de euro. Bătălia cu reţeaua de importuri nu este uşoară” a declarat liderul social democrat.

„Legumele străine vor intra din ce în ce mai puţin în România. La florea-soarelui, producţia a crescut cu 67%. Ţara asta a produs 8 milioane de tone în plus de porumb.  Agriculura a căpătat o pondere uriaşă în PIB. Va fi TVA de 5% la produsele bio şi româneşti.  Venim aici şi discutăm despre dublul standard şi vreau să vorbesc foarte mult despre asta pentru că e o idee la care eu nu renunţ. Săptămâna viitoare voi depune în Parlament o lege care va revoluţiona acest sistem şi anume legea dublului standard. Cei care vor mai îndrăzni să mai aducă în România produse de calitate mai proastă decât în ţara lor vor plăti ca să-i usture. Asta trebuie să înţeleagă toată lume,a pentru că nu e în regulă. Vor să vină cu produse în România, perfect, dar să vină cu produse de calitate superioară aşa cum e şi la ei în ţară” a mai notat Liviu Dragnea.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More