Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Linia de tramvai a Clujului, care are circa 26 de kilometri, a fost inaugurată azi

0 220

tramvai mov cluj

Cel mai amplu proiect de infrastructură al Clujului a fost terminat, iar azi, primarul Clujului, Emil Boc, a inaugurat tronsonul de tramvai de la gară până în zona industrială.

Este vorba despre un proiect în valoare totală de 128 de milioane de lei prin care s-au realizat 26,6 km de linie de tramvai modernizată în întregime prin fonduri europene – zgomot redus considerabil, economii la cheltuielile de mentenanță, viteză de circulație crescută.

Primarul Emil Boc s-a asortat azi cu noile tramvaie ale Clujului, participând la inaugurare purtând un tricou mov.

Edilul promite acum și demararea lucrărilor de asfaltare a străzilor adiacente liniei de tramvai.

”Fac precizarea ca următorul proiect din fonduri europene, cu o valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, se referă la asfaltarea și modernizarea completă a tramei stradale adiacente liniei de tramvai. Sunt incluse și patru poduri, din care podul Nadăș unde lucrarea este făcută în stare provizorie, dar va fi refăcut în totalitate prin noul proiect. Cu alte cuvinte, toate străzile și podurile care au legătură cu linia de tramvai, din Mănăștur și până la Bulevardul Muncii vor fi modernizate cu bani europeni”, a declarat Emil Boc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More