Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Linie de tramvai de 36 de milioane de euro la Cluj

1 346

tramvai cluj

Calvarul pentru șoferii care erau nevoiți să circule pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca se apropie de final. Reabilitarea tronsonului 2 Gară-Bulevardul Muncii al liniei de tramvai este pe ultima sută de metri.

Primul tronson, Mănăştur-Gară a fost finalizat anul trecut. Proiectul este in intregime finantat din fonduri de la Uniunea Europeana, tronsonul al doilea avand o lungime de 7,1 kilometri si o valoare de 65 de milioane de lei. În total, proiectul a costat 36 de milioane de euro.

”Am incredere ca la 1 august lucrarile la ultimul tronson al liniei de tramvai (Gara – Bulevardul Muncii) vor fi finalizate si vom putea incepe, impreuna cu RATUC, probele pentru cursele tramvaielor. Le cerem scuze clujenilor pentru disconfortul creat in aceasta perioada, a fost un deranj din nefericire necesar, insa facem astfel inca un pas important spre un sistem de transport in comun de calitate, la nivel european”, a declarat primarul Emil Boc.

Primăria a precizat tipurile de lucrari care s-au efectuat:
– se scot sinele, se delimiteaza ampriza (fasia de drum pe care se lucreaza)
– se taie stratul de asfalt
– se scot dalele de beton (acestea vor fi depozitate la RATUC sau vor fi folosite la constructia sinelor provizorii de pe celelalte tronsoane)
– se va excava zona
– se repozitioneaza utilitatiile din subteran pentru a nu fi afectate
– se realizeaza drenul
– se realizeaza infrastructura (plasa, beton, sina)
– se construiesc refugiile statiilor de tramvai (toate statiile vor avea refugii la final).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More