Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lipsa anvelopelor de iarnă i-a lăsat fără certificat. Administratori de drumuri amendați pentru lipsa deszăpezirii

0 573

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat în permanență în ultimele zile, pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru siguranța traficului rutier, monitorizând principalele drumuri naționale și județene.

În săptămâna 15-21 ianuarie a.c., polițiștii de la Rutieră au desfășurat zilnic, acțiuni pentru combaterea evenimentelor rutiere, pe diverse paliere, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, o atenție deosebită a fost acordată zonelor Pasul Tihuța și Dealul Ștefăniței, unde polițiștii monitorizează și supraveghează în permanență circulația, în trei schimburi.

Astfel, în perioada menționată, polițiștii împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au organizat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul neechipării corespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă și a defecțiunilor tehnice.

Cu ocazia verificărilor efectuate au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, dintre care 5 pentru lipsa anvelopelor de iarnă. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7090 de lei, ca urmare a nerespectarea de către persoanele juridice responsabile a obligației de întreținere a drumului public, pe timp de iarnă, conform reglementărilor în vigoare.

deszapezire actiune politiaTotodată, au fost organizate acțiuni pentru combaterea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin încălcarea normelor legale, ocazie cu care au fost reținute 10 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Împreună cu pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, polițiștii au verificat autovehiculele care transportă materiale periculoase.

Polițiștii de la Rutieră reamintesc faptul că: ploaia și poleiul sunt cauze care favorizează producerea accidentelor rutiere, de aceea, pentru a evita implicarea dumneavoastră în evenimente neplăcute, vă recomandă să conduceți prudent.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More