Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

LIVE VIDEO – Capitala Europei zguduiută de atentate: numărul persoanelor decedate a ajuns la 28

0 56

În total, 28 de persoane au fost ucise, iar peste 50 au fost rănite în şase explozii produse la Bruxelles: două dintre ele pe aeroport, iar alte patru la metrou.

Potrivit presei, cel puţin una dintre deflagraţiile de pe aeroport a fost provocată de un kamikaze.

Transportul public în Bruxelles a fost suspendat, iar autorităţile au cerut populaţiei să evite deplasările.

MAE pune la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autorităţile locale în vederea obţinerii unor elemente de noutate cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi ca urmare a exploziilor din Bruxelles.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Regatul Belgiei, menţine legătura permanentă atât cu reprezentanţii biroului TAROM din România, cât şi de la Bruxelles.

ACTUALIZARE

Potrivit unui ultim bilanț, anunțat la ora 14:30 ( ora României) numărul prrsoanelor decedate a ajuns la 34, în timp ce jumărul răniților depășește 170 de persoane, mulți dintre aceștia fiind în stare critică.

Trei centuri cu explozibil, nefolosite, au fost găsite pe aeroportul din Bruxelles, anunţă presa belgiană.

Anterior, surse din serviciile de securitate au anunţat că descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroportul din Bruxelles, în timp ce agenţia Belga scrie că au fost trase mai multe focuri de armă şi că mai multe persoane au strigat în arabă înainte de deflagraţii.

Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.

Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate.

Cel puţin una dintre exploziile de la metroul din Bruxelles a avut loc într-un vagon al unei garnituri, relatează VRT, care precizează că în această deflagraţie nu şi-a pierdut viaţa nimeni.

În total, însă, cel puţin 15 persoane au murit în celelalte explozii produse în mai multe staţii de metrou din Bruxelles. Alte 13 persoane au murit, iar peste 50 au fost rănite grav în atentatele de pe aeroport, dintre care cel puţin unul a fost comis de un kamikaze.

Potrivit unui martor, unde dintre exploziile de la metrou s-a resimţit la o staţie distanţă.

https://youtu.be/dOzESaL48II

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More