Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liviu Dragnea este noul președinte al PSD. Cum s-a votat și care a fost prezența la vot

0 61

În urma scrutinului intern desfășurat duminică, Liviu Dragnea a devenit al șaselea președinte al Partidului Social Democrat. Peste 80% dintre social-democrații de pe liste s-au prezentat duminică la vot.

La nivel național la alegerile PSD prezența la vot a fost de 81,23%, adică au votat 435.172 de persoane din totalul de 535.699.

La Dej

Peste 1.400 de persoane au fost așteptate duminică la vot în municipiul Dej și comunele arondate. Per total, prezența la vot a fost de 74,1%, în timp ce doar la Dej prezența a fost de 59,1%.

La Gherla

În zona municipiului gherla și a comunelor arondate prezența la vot a fost de 72%, în timp ce doar la Gherla s-au prezentat la vot 69% dintre membrii PSD înscriși pe liste.

Voturi pentru DA – 508
Voturi pentru NU – 9
Voturi nule – 4.

În județul Cluj

Au fost organizate secții de votare în fiecare comună, municipiu și orașul Huedin iar în Cluj-Napoca au funcționat trei secții de votare, unde s-a exercitat dreptul de vot între ora 08.00 – 20.00. Din totalul de membri aflați în evidența organizației județene, 11.151, numărul de membri prezenți la scrutinul intern în județul Cluj a fost de 7.640.

Voturi pentru DA – 7324
Voturi pentru NU – 252
Voturi nule – 64.

În județul Bistrița-Năsăud

Prezența la vot în Bistrița-Năsăud a fost una peste media națională, 6.695 de membri prezentându-se la urne, adică 91,56%. PSD Bistriţa-Năsăud a organizat 82 de secţii de votare în cele 62 de unităţi teritorial-administrative din judeţ.

Voturi pentru DA – 6.590
Voturi pentru NU – 88
Voturi nule – 17.

În județul Sălaj

S-au prezentat la urne în vederea exercitării dreptului la vot 3.645 de membri, reprezentând 89,98 % din activul PSD Sălaj. Cel mai mare număr de membri a votat la Zalău, Jibou, Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei, Chieşd şi Cuzăplac, iar organizaţiile cu o prezenţă mai redusă sunt cele din comunele Camăr, Carastelec, Dobrin, Pericei şi Valcău de Jos”, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii PSD.

Voturi pentru DA – 3.485
Voturi pentru NU – 120
Voturi nule – 36.

În județul Maramureș

Potrivit reprezentanților PSD Maramureș prezența la vot a fost duminică de aproximativ 80%, Maramureșul fiind printre județele fruntașe la nivel național în ceea ce privește exercitarea dreptului electoral la acest scrutin. Date oficiale despre prezența la vot și repartizarea voturilor vor fi anunțate în cursul zilei de luni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More