Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liviu Dragnea promite marea cu sarea primarilor. Le oferă „cel mai mare buget din istoria României”

1 566

Liviu Dragnea anunță autoritățile locale că vor avea parte de cel mai mare buget din istoria Românie. Primarii vor avea „pâinea și cuțitul”.

În urma doleanțelor Reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor, Liviu Dragnea a ieșit din nou la rampă cu declarații ce sfidează realitatea acestei țări. Liderul PSD le promite astfel primarilor marea cu sarea, toate solicitările acestora vor fi rezolvate și autoritățile locale vor avea parte de „cel mai mare buget din istoria României“.

Într-un mesaj pe Facebook, conducătorul social- democraților anunță pompos că 77 de miliarde de lei, jumătate din bugetul de stat, vor merge către primării.

„WIN-WIN SITUATION” PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogați. Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.)”, se specifică în postarea de pe Facebook a lui Liviu Dragnea.

Foto: Captură ecran Facebook

De asemenea impozitul pe venit ca rămâne la primării, aleșii locali vor primi și 11 miliarde din cotele TVA și „nicio primărie nu va avea mai puțin de 1.200 de lei/locuitor, față de doar 750 de lei înainte”.

„Aleșii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit și vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA. Niciun județ nu va avea mai puțin de 400 lei/locuitor, față de doar 250 anterior, și nicio primărie nu va avea mai puțin de 1.200 lei/locuitor față de doar 750 lei înainte”.

În finalul postării, Liviu Dragnea menționează că primarii „vor avea pâinea și cuțitul”, altfel spus toată puterea se va concentra în mâinile aleșilor locali, probabil o nouă modalitate ascunsă de fidelizare a clienților PSD. Redăm mai jos textul postat de liderul PSD pe Facebook:

WIN-WIN SITUATION PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogați. Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Aleșii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit și vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA. Niciun județ nu va avea mai puțin de 400 lei/locuitor, față de doar 250 anterior, și nicio primărie nu va avea mai puțin de 1.200 lei/locuitor față de doar 750 lei înainte. Primăriile vor opri direct 60% din încasări, așa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la județ, din care 20% se vor întoarce la aceleași primării pentru echilibrare. Si bucureștenii vor avea mai mult decât înainte. Va avea loc o descentralizare a finanțelor, aleșii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte. De acum, ei vor avea pâinea și cuțitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili față de cetățeni: mai multă chibzuință la cheltuielile curente și mai mulți bani pentru investițiile așteptate de comunitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Alex spune

    Minciuni ! Ne-a bagat tara in niste datorii incredibile, preturile au crescut, salariile sunt de rahat. Daca cineva ii mai crede prostiile, e un dobitoc.
    Si mai bine: daca astia au mai mult de 10 % la urmatoarele alegeri, suntem o tara de tampiti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More