Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liviu Pop supărat pe actori, dar și pe toți cei care susțin protestul magistraților

0 175

Senatorul Liviu Pop se arată consternat de gestul actorilor ce susțin protestul magistraților. Totodată consideră că nimeni nu trebuie să susțină astfel de proteste.

Conform mai multor site-uri de știri precum Adevărul, dar și Digi24, senatorul PSD Liviu Pop și-a arătat supărarea față de actorii ce susțin protestul magistraților împotriva OUG 7. Acesta a afirmat în cadrul unei emisiuni a RFI că lui i se pare „inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susţină proteste ilegale ale procurorilor şi judecătorilor împotriva OUG 7.”

„Nu putem discuta de abrogarea OUG 7, chiar dacă circulă foarte multe fake-news-uri. Eu nu înţeleg de ce actorii ies să ceară abrogarea unui articol inexistent şi de ce n-au ieşit să protesteze faţă de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstituţionale, articole în care se vorbeşte explicit de subordonarea procurorilor faţă de ofiţerii SRI şi de implicarea ofiţerilor SRI în instrumentele dosarelor penale. Îi întreb pe actori de ce n-au ieşit atunci în stradă.(…) În OUG 7 nu există nici un articol care să pună justiţia în subordinea politicienilor. (…) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susţină proteste ilegale ale procurorilor şi judecătorilor împotriva OUG 7”, a afirmat Pop.

De asemenea senatorul a dat și o definiție a conceptului de protest ilegal: „Conform legii, ştiu şi procurorii şi judecătorii care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci protest în România, că e miting, că e pichetare, că este marş, că este orice altă formă de protest. Avem o lege şi cred că exemplul acesta de rea practică pe care Iohannis l-a început atunci când a ieşit în stradă la un protest ilegal trebuie să înceteze în România, pentru că suntem un stat de drept, suntem o ţară europeană şi cred că înainte de toate trebuie să respectăm legea”.

Această definiție a protestului ilegal însă se bate cap în cap cu părerea senatorului despre libera exprimare căci potrivit acestuia „e absolut normal să ai drept la liberă exprimare, dar fără să încalci legea sau să ataci dreptul altuia de a se exprima”. Ceea ce înseamnă că, legal, libera exprimare nu există (n. ed.).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More