Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Liviu Pop vorbește despre „numirea ilegală” a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror șef

1 366

O dată cu dorința demiterii lui Augustin Lazăr, demitere dorită de ministrul justiției, Tudorel Toader, senatorul PSD Maramureș, Liviu Pop, consideră că este nevoie și de o anchetă despre cum a ajuns Augustin Lazăr să fie numit în funcție. Acuzele se îndreaptă către Președintele României.

O dată ce Tudorel Toader a venit cu o „ievaluare” prin care cere demiterea lui Augustin Lazăr, procurorul șef al României, încă o voce se ridică pentru a susține decizia fulgerătoare a ministrului Justiției. Liviu Marian Pop, senator PSD de Maramureș, a scris astfel pe pagina sa de Facebook că ar fi necesară o anchetă în ceea ce privește numirea lui Augustin Lazăr în funcția din care este acum demis. Senatorul consideră că a fost o numire ilegală și aruncă priviri suspecte către însuși Președintele României. „Este necesară o anchetă privind condițiile numirii ilegale a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general și legătura cu clasarea dosarului care îl viza pe președintele Iohannis” a scris Liviu Pop.

Senatorul încearcă să sintetizeze „gravele abateri” ale lui Augustin Lazăr, repetând de fapt mecanic discursul lui Tudorel Toader, „grave abateri de conduită profesională, încălcări ale legii, ale Constituției și neîndeplinirea atribuțiilor manageriale”, elemente care le vrea exemplificate cu raportul ministrul Justiției, atașat în format PDF. Adevărul senatorului este același cu al lui Tudorel Toader, căci tot ce ține de activitatea procurorului șef este „de o gravitate extraordinară” sau apare un element de „cel mai grav este că” atunci când vine vorba de numele lui Lazăr.

De fapt, Liviu Pop susține că au fost încălcate procedurile legale obligatorii de numire în funcție a procurorului șef, căci din dosarul de candidatură lipsea „pur și simplu” evaluarea lui Augustin Lazăr. Această numire, senatorul o leagă de un anumit dosar pe numele lui Klaus Iohannis, dosar clasat.

„De o gravitate extraordinară este dezvăluirea că președintele Iohannis l-a numit în funcție pe actualul procuror general cu încălcarea procedurilor legale obligatorii – din dosarul de candidatură lipsea pur și simplu evaluarea profesională a lui Augustin Lazăr.Cel mai grav este că în dosarul de candidatură se afla o rezoluție de clasare a unui dosar penal pe numele lui Klaus Iohannis, dispusă/semnată de Augustin Lazăr,” susține grav Liviu Pop.

Textul senatorului continuă cu o serie de cuvinte care mai mult descriu un oarecare partid, știm noi care, „acțiuni de șantaj sau de intimidare”, „dovadă în avans de fidelitate” și își încheie discursul cu un citat din ultima operă a marelui maestru al Justiției.

„Privind lucrurile din această perspectivă pare o acțiune de șantaj sau de intimidare, ori o dovadă în avans, de fidelitate.
Citat din Raportul Ministrului Justiției (p. 15): Nu cunoaștem dacă motivul acestei scăpări are vreo legătură cu faptul că în dosarul de candidatură al actualului procuror general era tocmai o rezoluție de clasare care privea președintele României în funcție.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Ungureanu spune

    Avem în față un brad falnic: Augustin Lazăr și vine psd-ul reprezentat de hahalere politruce să ne convingă că ce vedem noi nu e brad ci mărăcine! Vai de Țara noastră cum a pus-o acest monstru numit partid politic -psd- pe butuci, această adunătură de infractori inculți și trădători de Țară continuă să umilească și să înjosească Poporul Român! Doamne, până când ??#

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More