Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Localităţi din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, numite staţiuni turistice de interes local

0 199

Guvernul a adoptat ieri, 15 noiembrie, Hotărârea, promovată de Ministerul Turismului, pentru aprobarea atestării a 11 localităţi din România ca staţiuni turistice de interes local. Trei dintre acestea se află în Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Conform deciziei de ieri, 15 noiembrie, 11 localităţi primesc statutul de staţiuni turistice de interes local. Hotărârea a fost adoptată de Guvern şi promovată de Ministerul Turismului. Astfel printre localităţile nou numite ca şi staţiuni turistice de interes naţional se află şi trei localităţi, două din Maramureş şi una din Bistriţa-Năsăud, au anunţat cei de la Agerpres. Este vorba despre localităţile maramureşene Bârsana şi Botiza, dar şi despre localitatea Rodna din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Bogdan Trif, ministru al Turismului a declarat despre această hotărâre că va duce la oportunităţi economice esenţiale pentru respectivele comunităţi, mai ales prin posibilităţile solide de a atrage fonduri pentru dezvoltare. „Este foarte important acest demers al Ministerului Turismului, întrucât autorităţile locale pot accesa cu mai multă uşurinţă fonduri prin care să dezvolte aceste localităţi din punct de vedere turistic şi nu numai. Oportunitatea economică este esenţială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunităţi. Sunt Ministru al Turismului şi ştiu cât de importante sunt aceste atestări pentru primarii care vor să facă bani pentru oamenii care i-au ales, dar asta presupune ca aceştia să facă proiecte solide prin care să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc”, a declarat Ministrul Turismului.

Până în acest moment, în România erau atestate 47 de staţiuni turistice de interes naţional şi 61 staţiuni de interes local, au mai notat cei de la Agerpres.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More