Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Localnici evacuați din case în urma inundațiilor din Bistrița-Năsăud

0 361

Ploile torențiale provocate de ruperile de nori, căderile de grindină și vântul puternic ce s-au abătut asupra județului Bistrița-Năsăud duminică au provocat pagube însemnate, iar mai mulți localnici au fost evacuați din casele lor de către autoritățile locale.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița, pe teritoriul județului au avut loc mai multe intervenții ale pompierilor, în unele localități înregistrându-se și pagube.

Astfel, duminică au fost înregistrați copaci căzuți pe carosabil şi/sau fire electrice în localitățile: Milaș, Herina, Săsarm, Şieu, Teaca, Cociu şi Piatra Fântânele. Pentru înlăturarea acestora şi eliberarea căilor de acces, au acționat Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, echipaje ale pompierilor militari de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa, respectiv Garda de Intervenţie Beclean şi localnici.

În localitatea Mureșenii Bârgăului, aluviunile căzute de pe un versant au ajuns pe DN 17, fără a bloca circulaţia. Pentru eliberarea căii de acces şi asigurarea condiţiilor de trafic, au intervenit un echipaj al pompierilor militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Prundu Bârgăului şi SVSU Tiha Bârgăului.

Aseară, în localitatea Monor, 20 de adulţi şi 7 copii au fost evacuați de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, după ce şase case în care locuiau aceste persoane au fost inundate. Persoanele evacuate au fost cazate temporar la rude, până la remedierea situaţiei.

În localitatea Sebiş, un magazin alimentar a fost inundat, în localitatea Petriş un podeţ din lemn a fost luat de apă, iar în localitatea Valea Mare o casă a fost inundată. Pentru sprijinirea populaţiei din aceste zone, au acţionat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Comunele Şieuţ, Cetate, respectiv Şanţ.

Astăzi, 20 iunie, încă de la primele ore ale dimineții, echipaje ale pompierilor militari din cadrul Detașamentului Bistriţa (1 ofiţer şi 12 subofiţeri), acţionează în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din beciuri, fântâni şi case în localitatea Monor, unde sunt afectate aproximativ 20 de gospodării.

În continuare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa – Năsăud monitorizează situaţia din teren şi alocă resursele necesare sprijinirii populaţiei în situaţiile în care se impune, iar informările ulterioare, primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, sunt centralizate şi analizate permanent.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More