Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

FOTO – Locomotivă cuprinsă de incendiu. Mecanicul a reacționat imediat

0 173

Pompierii clujeni au intervenit pentru a lichida un incendiu pornit la locomotiva unui tren marfar.

Cei de la ISU Cluj transmit faptul că, două autospeciale pentru stins incendii au fost alertate, în jurul orei 03:40, pe parcursul nopții care a trecut, pentru a stinge flăcările care au cuprins sala mașinilor a unei locomotive, care tracta un tren marfar între localitățile Aghireșu și Stana.

Mecanicul locomotivei a luat măsuri imediat ce a observat debutul incendiului, a oprit garnitura de tren și a desprins locomotiva afectată de restul garniturii.

Astfel locomotiva a fost izolată pentru a permite intervenția imediată a echipajelor de pompieri. Garnitura de tren era constituită din două locomotive și 28 de vagoane, încărcate cu azotat de amoniu și se deplasa de la Târgu Mureș spre episcopia Bihor.

Flăcările au fost stinse în scurt timp, fiind evitată propagarea mai departe de limitele în care au fost găsite. Au fost afectate cablajele electrice și câteva manșoane de cauciuc din construcția locomotivei, fiind afectată cca 5% din aceasta.

Din fericire nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare, se pare, că incendiul a pornit de la un cablu electric defect.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More