Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Locuințe sociale din fonduri europene pentru 46 de familii clujene – FOTO

0 305

locuinte sociale cluj2

Primăria Cluj-Napoca a distribuit astăzi apartamentele nou construite celor 46 de familii beneficiare ale proiectului „Case integrate pentru comunitate, strada Iuliu Coroianu nr. 5.”

Proiectul a fost realizat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 5.906.528,19 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 4.649.985,23 lei. Contribuția Municipiului Cluj-Napoca în acest proiect este de 94.897,66 lei.

Lucrările de realizare a locuințelor de pe strada Iuliu Coroianu nr. 5 au început în luna iulie 2013 și au fost finalizate la sfârșitul anului trecut. Prin reconversia, modernizarea și reabilitarea acestor imobile aflate în proprietatea municipiului au fost recompartimentate spațiile existente în 46 de locuințe sociale destinate beneficiarilor proiectului. Imobilul nou construit conține 16 garsoniere, 11 apartamente cu o cameră și 19 apartamente cu 2 camere.

Principalele categorii de lucrări executate:

– lucrări de consolidare, reabilitare și recompartimentare a corpurilor C1 și C2 care fac obiectul investiției și lucrări de demolare pentru corpurile aflate în stare avansată de degradare (corpurile C3, C4 si C5)
– Lucrări de amenajare pentru alei pietonale, alei carosabile, parcări și locuri de joacă pentru copii
– Realizarea pentru persoanele cu dizabilități a unei platforme de acces la etajele superioare ale imobilului, precum și montarea unei rampe de acces special la intrarea principală
– Lucrări de arhitectura, prin care s-a realizat recompartimetarea în sensul modificării funcționalității acestui obiectiv pentru realizarea de locuințe sociale
– Lucrări de izolații care au generat creșterea eficienței energetice a imobilelor cu un procent de peste 60%.

Primăria Cluj-Napoca are în vedere realizarea a două noi proiecte de construire de locuințe sociale pe străzile Sighișoarei și Ghimeșului, proiecte la care în prezent se lucrează la întocmirea documentațiilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More