Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Locuitorii din Șintereag și Nimigea vor beneficia de apă curentă, iar în Bistrița s-au reabilitat 10 km de conducte de apă

0 59

Lucrări la infrastructură de apă în valoare de peste 6 milioane de euro, au fost recepționate luni, în prezența Președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Lucrările recepționate sunt parte a Contractului de Lucrări nr. 3 a Master-planului de apă și canalizare din Județul Bistrița-Năsăud și cuprind:

— Extindere aducțiune rețea de apă (Podirei — Șintereag) — 11994 m;

— Rezervor de apă la Șintereag cu un volum de 250 mc;

— Stație de pompare apă potabilă Șintereag — 1 buc;

— Extindere aducțiune rețea de apă (Șintereag — Nimigea de Jos) — 8715 m;

— Două rezervoare în Nimigea de Jos, cu un volum de 400 mc fiecare;

— Extindere aducțiune rețea de apă între Nimigea de Jos și Cociu — 10647 m;

— Rezervor apă în Cociu cu un volum de 200 mc;

— Reabilitare conducte de transport apă Bistrița — 10566 m.

În urma acestei investiții peste 8500 de persoane vor beneficia de apă curentă în comunele Șintereag și Nimigea, în timp ce locuitorii Municipiului Bistrița vor beneficia de reabilitarea celor 10 km de conducte de transport a apei.

Investiția, în valoare totală de 27.687.037 lei a fost realizată în urma implementării de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin intermediul companiei de apă Aquabis, a Master-planului de apă și canalizare a județului Bistrița-Năsăud, finanțat din fonduri europene nerambursabile și confinanțat de Consiliul Județean, Guvernul României și Consiliile locale beneficiare a investițiilor.

”Încă o etapă importantă din modernizarea infrastructurii de apă curentă din județul Bistrița-Năsăud a ajuns la final, iar în urma acestei investiții peste 8500 de persoane din Cociu, Nimigea de Jos, Podirei și Șintereag vor avea acces la rețeaua de apă curentă. În perioada următoare vor urma o serie de recepții a unor lucrări de infrastructură rutieră și de utilități, care zic eu, vor schimba în bine viața oamenilor din acele comunități”, a declarat Emil Radu Moldovan, Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More