Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Locuitorii din Viile Dejului se revoltă (din nou) din cauza lucrărilor de canalizare: ”Își bat joc de noi” – VIDEO

1 173

Încă de la startul lucrărilor de canalizare și asfaltare din cartierul Viile Dejului, locuitorii au avut divergențe cu firmele care efectuează aceste lucrări. Plângerile pe această temă s-au înmulțit, iar calitatea lucrărilor lasă de dorit, precum și grija autorităților față de cetățenii care locuiesc în zonă.

Reabilitarea și modernizarea străzii Șomcutului din Dej au fost cuprinse în proiectul european de modernizare/reabilitare a 23 de străzi din municipiu, proiect care avea termen de finalizare luna decembrie a anului trecut.

Deși în luna noiembrie 2015 Primăria Dej anunța că lucrările sunt finalizate în proporție de 80%, trei luni mai târziu lucrările sunt încă în plină desfășurare.

Au fost introduse rețelele de alimentare cu apă și canalizare, s-a turnat asfalt, însă muncitorii sunt în continuare în zonă, deși lucrările ar fi trebuit să se termine de mult.

Acum, conform primarului Costan Morar, aflăm că aceste lucrări vor continua până în vara acestui an, finalizarea acestora depinzând nu doar de fondurile financiare rezervate acestor lucrări, dar și de condițiile meteo.

Locuitorii din zonă sunt cei care au cel mai mult de suferit, însă, din cauza prelungirii acestor lucrări, care nu doar că le dau bătăi de cap, dar chiar îi pun în imposibilitatea de a intra în propriile curți.

Este și cazul unei familii de pe strada Șomcutului care ne-a semnalat faptul că muncitorii au săpat o groapă în jurul unui canal, chiar în fața porții lor, iar din cauza acestei gropi, oamenii nu mai pot intra în curte cu mașina.

Au săpat groapa de vreo două săptămâni, iar de atunci nu i-am mai văzut pe aici. După ce au asfaltat frumos, au trasat chiar și drumul, și au făcut o trecere de pietoni doar pe jumătate. Poate așa e noua modă, să fie trecerea de pietoni doar pe jumătate de șosea. Dar nu asta e problema. Aici, la canalul acesta, au săpat în asfalt și în drum pentru a ridica apoi canalul la noul nivel al șoselei. Doar că au făcut groapa asta și mi-au lăsat-o aici de două săptămâni. Eu mai intru cum pot cu mașina în curte, dar soția nu poate să se descurce cu ieșitul din curte. Este bătaie de joc ce se întâmplă. De două săptămâni ne tot chinuim și ăștia (n.r. muncitorii) nu dau niciun semn că ar veni să termine ce au început. Și nu suntem singurii în situația asta. Uitați-vă și la vecini, că și ei au pățit la fel”, ne-a spus un dejean nemulțumit de lucrările efectuate.

Acesta ne-a povestit că toți dejenii de pe acea stradă sunt nemulțumiți de calitatea lucrărilor efectuate: ”Șanțurile de beton de pe margine sunt pline cu apă în zilele care plouă puțin. Doamne ferește de o ploaie mai puternică în zonă că suntem cu toții inundați. Scurgerile sunt făcute de mântuială, iar în unele zone au scos bucățile de beton proaspăt turnate pentru șanțuri, au instalat hidrant, dar apoi n-au mai pus bucățile de beton înapoi.

De altfel, oamenii care locuiesc în zonă se plâng și de calitatea asfaltului turnat în toamna anului trecut. În unele porțiuni acesta este denivelat și dă semne că este pe punctul să se distrugă: ”Ăsta-i drum asfaltat cu asfalt turnat acum, de trei luni?”, ne întreabă retoric un locuitor din zonă. ”Uitați-vă și dumneavoastră ce bătaie de joc este aici. Drumul ăsta nu rezistă până în toamnă. Deja au apărut denivelări, iar pe unele porțiuni asfaltul este mâncat, sfărâmat, astfel că în scurt timp o să apară și gropile. Cum trece o mașină mai grea pe aici, sar de la roți tot felul de pietricele din asfalt și-mi ajung în curte și îmi lovesc geamurile”, se plânge un bărbat care are casă chiar la marginea drumului.

Oamenii din Viile Dejului spun că au făcut numeroase sesizări la Primăria Dej cu referire la aceste aspecte, dar afirmă că nu au fost luați în seamă: ”Se vede că e an electoral. Se grăbesc să termine cât mai repede lucrările, le fac în bătaie de joc, numai ca să termine până vin alegerile să poată tăia panglicile. Și apoi să vină la noi să cerșească voturi și să ne scoată ochii că au băgat canalizare și rețea de apă și că ne-au asfaltat drumul. Iar după alegeri se poate duce naibii toată lucrarea, că nu mai interesează pe nimeni. Numai noi rămânem aici, ca proștii cu lucrările astea de nimic.

CITIȚI ȘI: Explicațiile Primăriei Dej pentru situaţia investiţiilor în infrastructură în Viile Dejului

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Cecilia spune

    Ma intreb de ce Someseanu este interesat numai de anumite sesizari si numai in anumite momente bine alese? Am reclamat lipsa calitatii lucrarilor angajate de Primaria Dej inca din decembrie anul trecut. Am invitat pe toti cei interesati sa vada care sunt conditiile pe care ni le-au creat cei ce conduc aceasta urbe si pe strada Trandafirilor ce se bifurca din str. Nicolae Titulescu. Si-au batut joc de noi si cei care se ocupa cu asfaltarea dar si Primarul care face conferinte de presa in loc sa vina sa vada ce plateste din banii europeni.Suntem in noroi, suntem desconsiderati si umiliti si noi! Suntem si noi dejeni. An electoral sau nu, pe nimeni nu intereseaza decat sa se faca repede , prost si pe la suprafata totul. Are cunostinta si Primarul si Viceprimarul de situatia celor de la ” periferia” Dejului, insa nici macar n-au avut un minim de decenta sa vina sa vada cat de prost s-a lucrat. Daca era casa d-lui Primar unde locuim noi ar fi fost inca din august anul trecut asfaltat, cu trotuar pe langa poarta, s.a.m.d. Dar pentru ca nu se apreciaza ca am face parte din elitele acestui oras , Primarul se face ca nu aude . Sa le fie rusine! Iar dvs., ziaristii, se pare ca nu reactionati . Subiectele de stiri se deschid intr-o alta cheie pentru dvs.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More