Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Locul 1 pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie

0 21

olimpici romani chimie

Elevii români au obținut 5 medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz și locul I pe echipe la Olimpiada Internațională de Chimie ‘D. Mendeleev’, desfășurată în Federația Rusă.

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obținut 5 medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie ‘D. Mendeleev’, desfășurată în perioada 11 — 17 aprilie, la Moscova. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor românești la această competiție, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat țara gazdă, Federația Rusă, care a obținut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile.

”Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Național ‘I.C. Brătianu’ din Pitești). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Sfântul Sava’ din București) a obținut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obținută de Gabriel Dragoș Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Național ‘Petru Rareș’ din Piatra Neamț)”, se arată în comunicatul Ministerul Educației Naționale.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie ‘D. Mendeleev’ au participat 105 elevi din 16 țări. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice și una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, științele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.