Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Locul 1 pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie

0 72

olimpici romani chimie

Elevii români au obținut 5 medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz și locul I pe echipe la Olimpiada Internațională de Chimie ‘D. Mendeleev’, desfășurată în Federația Rusă.

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obținut 5 medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie ‘D. Mendeleev’, desfășurată în perioada 11 — 17 aprilie, la Moscova. Este cel mai bun rezultat din istoria participărilor românești la această competiție, în urma căruia România a ocupat primul loc pe echipe. România a surclasat țara gazdă, Federația Rusă, care a obținut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile.

”Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Național ‘I.C. Brătianu’ din Pitești). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Sfântul Sava’ din București) a obținut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obținută de Gabriel Dragoș Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Național ‘Petru Rareș’ din Piatra Neamț)”, se arată în comunicatul Ministerul Educației Naționale.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie ‘D. Mendeleev’ au participat 105 elevi din 16 țări. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice și una practico-experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, științele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More