Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Locul de joacă din zona Dej Baltă va fi mutat pentru a face loc noii investiții

0 124

Primăria Municipiului Dej urmează să implementeze un proiect investiţional de amenajare a zonei Baltă şi transformarea ei în zonă de agrement şi petrecere a timpului liber.

Proiectul depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014- 20120, a trecut de etapa de evaluare tehnică şi financiară, fiind în etapa precontractuală, premergătoare semnării contractului de finanţare.

O condiţie esenţială pentru semnarea contractului de finanţare,  este eliberarea zonei de pasarela şi echipamentele de joacă. Acţiunea de demontare se desfăşoară în această perioadă, urmând ca echipamentele de joacă să fie amplasate în zona fostei Școli nr.5, zonă care va fi amenajată ca loc de joacă.

Noua investiţie de pe Baltă presupune amenajarea de alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, spaţii pentru fitness, amplasarea de bănci, plantarea de arbori, gazon şi toate elementele necesare unui loc de relaxare.

„În sfârşit putem spune că suntem pe ultima sută de metri, pentru realizarea acestui proiect, transformarea zonei Baltă dintr-un loc degradat într-unul de agrement şi relaxare, de care să se bucure dejenii de pe Dealul Florilor şi nu numai. Este un proiect frumos, care va reda valoarea zonei.

Pentru finanţare suntem condiţionaţi de eliberarea lui, însă pentru că ştiu că mulţi copii se duc la joacă pe insulă, am decis mutarea echipamentelor de joacă, după demontare, într-o altă locaţie, la care copiii să poată să aibă acces, respectiv în spatele fostei Şcoli nr.5, cu intrare de pe strada Pepineriei. Până în data de 20 mai se va interveni la amenajarea amplasamentului, astfel încât să fie adecvat pentru loc de joacă”, a declarat primarul Costan Morar.

Vedeți aici Cum se va transforma zona de agrement ”Baltă” din Dej – FOTO/VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More