Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Locurile de muncă din ce în ce mai puține. Rata cea mai mare a șomajului este printre tineri

0 374

Potrivit Institutului Național de Statistică, rata șomajului în România a fost de 5,4%, în trimestrul II al anului în curs, în creștere cu 1,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în trimestrul anterior.

Astfel, potrivit statisticii publicate astăzi de către INS, în trimestrul al doilea al anului 2020, rata de ocupare a populației în vârstă de 20 – 64 ani a fost de 70,4%, cu 0,4 puncte procentuale peste ținta națională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020.

În acest context, la nivelul perioadelor analizate, populația activă a României era de 8,987 milioane de persoane, dintre care 8,505 milioane de persoane erau ocupate și 482,000 erau șomeri. Totodată, rata de ocupare a tinerilor (grupa de vârstă 15 – 24 ani) a fost de 24,4%, notează cei de la Digi 24 după analiza statisticii celor de la INS.

În același timp, pe grup de vârstă, rata șomajului a atins nivelul cel mai ridicat (15,4%) în rândul tinerilor, cu vârsta între 15 și 24 de ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More