Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Loteria bonurilor fiscale. Azi vor avea loc două extrageri

0 837

Duminică, 21 octombrie, vor fi organizate două extrageri ale Loteriei bonurilor fiscale, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice – MFP.

Extragerea bonurilor fiscale câştigătoare emise între 1 şi 30 septembrie 2018 este programată duminică, 21 octombrie 2018. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Selecţia câştigătorilor va fi realizată în două etape. Duminică, 21 octombrie a.c., va fi organizată prima etapă, care va consta în extragerea bilelor care vor determina ziua emiterii şi valoarea bonurilor câştigătoare.

Înregistrarea extragerii Loteriei bonurilor fiscale va fi difuzată pe TVR1, începând cu ora 23:00. Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câştigătoare.

Extragerea va avea două etape. În prima etapă, va fi extrasă bila pentru determinarea zilei emiterii bonurilor câştigătoare, cu numere de la 1 la 30. În cea de-a doua etapă, vor fi extrase trei bile pentru determinarea valorii bonurilor câştigătoare.

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul MFP, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minim 30 de zile.

Extragerea va fi realizată cu urnele şi bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto. Comisia de supraveghere va fi formată din câte un reprezentant al MFP, al ANAF şi al CNLR. Bilele şi urnele vor fi verificate în prezenţa comisiei înainte de tragere.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câştigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate şi o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.

Loterie bonuri fiscale. Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare. Dacă în urma centralizării se constată depăşirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători.

Totodată, duminică, 21 octombrie, va fi organizată şi cea de-a doua etapă de selecţie a celor 100 de câştigători la extragerea lunară a Loteriei bonurilor fiscale din data de 16 septembrie 2018, la care au participat bonurilor fiscale emise între 1 şi 31 august 2018. Fondul de premiere este de 1 milion de lei.

Loterie bonuri fiscale. În prima etapă a extragerii lunare au fost desemnate ca fiind câştigătoare bonurile fiscale emise în data de 21 august 2018, cu o valoare de 60 de lei. După centralizarea bonurilor fiscale câştigătoare, depuse în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un număr de 575 cereri de revendicare, fiind depăşit astfel numărul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult 100 de premii).

În urma efectuării unor verificări, s-a constatat că una dintre cererile de revendicare a fost încărcată de două ori în aplicaţia informatică şi, drept urmare, numărul unic de înregistrare 553 a fost eliminat din Lista bonurilor fiscale prin care au fost revendicate premii la extragerea lunară din 16 septembrie 2018. Lista bonurilor fiscale prin care au fost revendicate premii la extragerea lunară din 16 septembrie 2018 este disponibilă pe site-ul MFP, la rubrica Loteria bonurilor fiscale.

După eliminarea numărului unic de înregistrare 553, următoarele numere unice de înregistrare rămân neschimbate, acestea neputând fi modificate prin decalare, întrucât au fost atribuite la nivel naţional de sistemul informatic care asigură înregistrarea şi identificarea cererilor. În acelaşi timp, acest număr se regăseşte atât pe copia bonului fiscal eliberată titularului bonului de către unităţile teritoriale ale ANAF, cât şi pe cererea depusă pentru revendicarea premiilor.

Înregistrarea celei de-a doua extrageri a Loteriei bonurilor fiscale va fi difuzată pe TVR1, începând cu ora 23:00. Cea de-a doua etapă de selecţie a câştigătorilor Loteriei bonurilor fiscale va consta în extragerea cu urnele Loteriei Române a unui număr din intervalul numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor, respectiv 001 până la 576.

Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câştigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea câştigător, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câştigător (21). Pentru stabilirea celorlalţi câştigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câştigător.

„Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecţie se depăşeşte numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (576), următorul număr câştigător din listă este dat de diferenţa dintre suma determinată prin aplicarea pasului (21) la baza de referinţă şi numărul unic maxim atribuit (576), continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câştigătoare, sunt eliminate din listă. Pentru o corectă şi transparentă desfăşurare a tragerii, informăm că în situaţia în care numărul unic de înregistrare care a fost eliminat (numărul 553) va fi extras cu urnele Loteriei Române, extragerea va fi reluată. Totodată, în procesul de aplicare a pasului, numărul 553 nu se ia în considerare, fiind eliminat ca urmare a introducerii unei cereri de revendicare de două ori în aplicaţia informatică”, se menţionează într-un comunicat de presă al Finanţelor.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More