Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Loteria canadiană Atlantic Bucko, una dintre cele mai apreciate la noi în țară

0 1.917

Cele mai multe platforme de jocuri de noroc au o secțiune specială dedicată loteriilor online. Sunt oferite jocuri din toată lumea, topul popularității fiind dominat de loterii europene. Totuși, există și un joc loto de peste ocean foarte apreciat de români. Este vorba despre Canada Atlantic Bucko.

Canada Atlantic Bucko este o loterie organizată în „țara arțarului”, în care sunt extrase 5 bile dintr-un total de 41. Are loc o singură extragere pe zi, la 4 dimineața (ora României). Astfel, această loterie este preferată de jucătorii care nu țin neapărat să vadă în direct cum se desfășoară jocul și care caută o alternativă la loteriile de tip Keno  (20/80, 20/70, 20/62 ș.a.m.d.). Această periodicitate le permite să aplice strategii de pariere și celor care nu au atât de mult timp liber. Este greu pentru cineva cu program aglomerat să parieze progresiv pe o loterie care are extrageri din jumătate în jumătate de oră sau chiar din oră în oră.

Deși sunt extrase numai 4 bile, agențiile de pariuri licențiate permit plasarea pe bilet a 15 numere. Sistemul maxim care poate fi jucate este 5/15. Câștigul este produsul dintre miza biletului (minim 1 leu la majoritatea agențiilor) și cotă. În cazul în care sunt jucate 15 numere, cotele pot fi următoarele (depind de la operator la operator):

  • cotă 2.58 pentru sistem 1/15
  • cotă 7.14 pentru sistem 2/15
  • cotă 19.78 pentru sistem 3/15
  • cotă 45.79 pentru sistem 4/15
  • cotă 59.94 pentru sistem 5/15

Cine joacă numai cinci numere de bilet beneficiază de cote mai mari, pentru că și probabilitatea de câștig scade destul de mult. Astfel, cotele pot fi următoarele:

  • cotă 7.80 – pariu pe un singur număr;
  • cotă 76.00 – pariu pe două numere;
  • cotă 910.00 – pariu pe trei numere;
  • cotă 13.000 – pariu pe patru numere;
  • cotă 100.000 – pariu pe cinci numere. Așadar, cu o miză de 1 lei se pot câștiga 100.000 de lei.

Cei care se află în pană de inspirație și vor să apeleze la o „sugestie”, pot apela la uneltele găsite pe site-urile agențiilor de pariuri. De exemplu, unul dintre operatori are funcția „numere aleatorii”. Clientul poate apăsa butoane de la 1 la 5. Dacă apasă „1”, este adăugat un singur număr pe bilet, generat printr-un mecanism RNG. Dacă apasă „2”, pe bilet apar două numere la întâmplare ș.a.m.d.

Jucătorii la loto obișnuiesc să parieze fie pe numere „reci”, fie pe numere „calde”. Potrivit unor statistici recente, la loteria canadiană cel mai rar se extrag bilele cu numerele 1, 3, 7, 12, 13, 17 și 19, iar cele mai des extrase numere sunt: 8, 38, 35, 18, 28, 21, 20, 37, 26 și 25.

Se pot juca diverse și alte sisteme, precum 2/8 sau 4/7 sau 3/10. Cota este afișată automat pe biletul virtual de pariuri care se deschide în dreapta ecranului. Pentru a vedea dacă au câștigat (în cazul foarte probabil în care nu urmăresc extragerea în direct), jucătorii pot accesa secțiunea de rezultate existentă de toate platformele de jocuri de noroc, sau își pot verifica biletul introducându-i seria în rubrica aferentă. Totuși, distracția este mai intensă pentru cei care urmăresc cum este extras număr cu număr.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More