Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Loteria vaccinaților și tichete de masă pentru a încuraja vaccinarea

0 66

Tichete de masă şi o loterie cu premii în valoare de 15 milioane de lei. Asta pregăteşte Guvernul pentru cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19 sau se vor imuniza de acum încolo.

Guvernul se pregătise ca la începutul lunii septembrie să aibă 10 milioane de români imunizaţi împotriva Covid-19. Însă suntem abia la jumătate, tocmai de aceea caută soluţii astfel încât românii să se vaccineze cel puţin în perioada imediat următoare.

Tocmai de aceea, Guvernul pregăteşte un act normativ prin care cei care se imunizează începând cu luna septembrie, cel mai probabil, cu schema completă, să primească un voucher de 100 de lei.

Însă acest voucher va ajunge doar la 350.000 de români care se vaccinează până la finalul anului şi asta pentru că Guvernul nu vrea să suplimenteze acest buget, eventual la o a doua rectificare bugetară.

Cum se desfăşoară Loteria vaccinaţilor

Cei care nu sunt convinşi de acest voucher, de această valoare, vor putea participa la loteria vaccinaţilor. Acolo unde Guvernul pune la bătaie nu mai puţin de 15 milioane de lei. Nu ştim câte premii vor fi date, cert este că prima extragere va avea loc undeva după 1 octombrie.

Până atunci Guvernul trebuie să adopte o Ordonanţă de Urgenţă, iar apoi Ministerul Sănătăţii, împreună cu Ministerul Economiei, vor fi cele care vor decide câte premii, ce valoare vor avea acestea şi cine va putea să participe la loteria vaccinaţilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More