Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lovitură dură pentru elevii care absentează de la școală

1 695

liceu clasa scoala invatamant

Ministrul Educației, Remus Pricopie, încearcă să introducă din anul școlar 2013-2014 o măsură care să ducă în cel mai scurt timp la scăderea absenteismului în rândul elevilor.

Conform ministrului Remus Pricopie, unitățile de învățământ din românia ar putea fi obligate din anul școlar viitor să publice în fiecare lună pe internet un raport cu situația absențelor înregistrate, astfel ca părinții să-și poată verifica ușor copiii dacă au lipsit de la școală.

„Este un lucru grav când un copil nu vine la şcoală. Eram în SUA, am lipsit trei zile pentru că am fost bolnav şi au sunat să mă întrebe de ce lipsesc. Dacă în SUA o facultate sună după student, de ce în România şcoala să nu fie interesată de ce se întâmplă cu elevii”, a spus Pricopie.

”De aceea, voi încerca să avem raportarea lunară a absenţelor, pe fiecare şcoală, pe internet, începând cu anul şcolar 2013-2014” a mai declarat ministrul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Roman Cristian spune

    D-le ministru nu masuri si aiureli trebuiesc,cred ca habar nu aveti {,ca de altfel mai toti ministrii Educatiei si Invatamantului care s-au perindat pe acel fotoliu dupa anii 90}ca de zeci de ani exista un articol in Legea Invatamantului care spune clar cine raspunde si cum se aplica legea pentru buna functionare si eliminare a,absenteismului scolar.Deci raspunderea majora o au DIRIGINTII care prin o serie de masuri concrete printre care :legatura permanenta cu elevii clasei,cu familia acestora{prin lectorate,sedinte cu parintii,vizite la domiciliu periodice} si cu alti factori instructivi-educativi,prin care se poate realiza acest deziderat care tinde sa devina un flagel din invatamantul nostru.Pentru ai motiva pe diriginti nu aveti decat sa le mariti cuantumul platii orelor de dirigentie.Aceasta masura care vrea sa fie introdusa mi se pare o aberate si un abuz clar asupra personalitatii si intimitatii tinerei generatii.D-le ministru si cei care il consiliati pe acesta,nu vi se pare ca vreti sa intrati cu cizma in viata si sufletul elevilor?Motivati profesorii si dirigintii{prin salarii}, punetii la treaba si rezultatele nu vor lipsi.De fermitatea si seriozitatea acestora si nu in ultimul rand, de conducerea scolii in frunte cu directorul ei,rezultatele vor fi cred eu cele asteptate!Cred ca invatamantul trebuie sa se ocupe de sarcinile sale prioritare de instruire,educatie si de formare a tineretului pentru munca si viata si nici decum sa-l aratam cu degetul pe Internet sau la colt de strada!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More