Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lucrări de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Gherla

0 113

Un al treilea contract de lucrări la infrastructura de apă și canalizare urmează a fi semnat în cursul zilei de azi.

Cei de la Consiliul Județean Cluj transmit faptul că azi, 30 aprilie 2020, la sediul Companiei de Apă Someș S.A. are loc semnarea celui de-al treilea contract de lucrări în infrastructura de apă ce va fi implementat în județul Cluj în cadrul proiectului european POIM, contract în valoare de 355,6 milioane de euro.

Lucrările la infrastructura de apă și canalizare vor fi executate pe raza municipiului Gherla, a localităților Hășdate și Silivaș, precum și în cele opt localități componente ale comunelor Sânmartin, Țaga, Buza și Cătina.

Astfel, lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe nu mai puțin de 80 de km, cu 1550 branșamente, pe 31 de străzi. Totodată, sistemul de canalizare va fi reabilitat și extins pe o lungime totală de 11,5 km, cu 845 racorduri, pe 37 străzi.

Investițiile vor fi realizate pe raza municipiului Gherla, respectiv în localitățile Hășdate, Silivaș, Sânmartin, Târgușor, Măhal, Diviciorii Mari, Țaga, Nasal, Buza și Feldioara.

Valoarea celui de-al treilea contract de lucrări aferent programului major de investiții derulat în cadrul ”Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014 – 2020”se ridică la 42.843.271,77 lei fără TVA. Lucrările sunt prevăzute să dureze maxim 24 de luni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More