Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lucrări de modernizarea a drumurilor la Dej

0 526

Primăria municipiului Dej anunță demararea lucrărilor de modernizare pe alte tronsoane de drumuri și străzi din municipiu, lucrări care se desfășoară în cadrul unui proiect de mobilitate urbană.

Au început lucrările de modernizare a DN1 C – strada 1 Mai (tronson 1 Mai 182 – zona Competrol) intersecție strada  Ion Pop Reteganu pod Someș- strada Libertății- strada Bistriței până la limita administrativ teritorială a municipiului Dej. Circulația în zonă este deviată.

Începând de astăzi circulația este oprită pe strada I.P Reteganu respectiv de la intersecția cu strada 1 Mai până la intersecție cu străzile 22 Decembrie 1989 și  strada Libertății (Podul peste Someș)

Circulația este deviată prin cartierul 1 Mai  pe traseul strada 1 Mai, strada Mărășești, strada Gheorghe Șincai, strada 22 Decembrie 1989.

În perioada imediat următoare pe tronsonul de drum DN1 C vor fi executate lucrări de:

            -Modernizare a  străzilor 1 Mai, I.P.Reteganul, Libertății și Bistriței.

            -Amenajare de zone pietonale și trotuare pe o suprafață de 17000 mp.

Aceste lucrări fac parte din proiectul de mobilitate urbană ”Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană reprezentat de strada. 1 Mai (tronson 1 Mai 182 – intersecție strada Ion Pop Reteganul) – strada Ion Pop Reteganul – pod Someș- strada Libertății- strada Bistriței până la limita administrativ teritorială a municipiului Dej, inclusiv acces către autobaza Transurb Dej și modernizarea autobazei Transurb S.A.” finanțat prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a proiectului este de 45.733.000 lei.

Vă reamintim că tot în cadrul acestui proiect sunt în curs de execuție lucrările de construire a noii autobaze Transurb în care se vor amenaja spațiile adecvate pentru stațiile de încărcare pentru primele autobuze electrice care vor ajunge la Dej în luna iunie și vor fi puse în circulație.

            În cadrul proiectului amintit sunt finanțate următoarele investiții

            -Modernizare a străzilor 1 Mai, I.P.Reteganul, Libertății și Bistriței.

-Reabilitare a celor 3 poduri de pe străzile Libertății și Bistriței.

-Construire a zidului de sprijin situat în zona pădurii din fața gării.

-Amenajare de zone pietonale și trotuare pe o suprafață de 17000 mp.

-Amenajare de piste pentru biciclete pe o lungime de 5km.

-Achiziționare de biciclete în sistem bike-sharing și amenajarea stațiilor de biciclete.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More