Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lucrări ”în bătaie de joc” la DJ 161D, în localitatea clujeană Nireș – VIDEO

0 124

Anunțate cu surle și trâmbițe de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj, lucrările de reabilitare ale drumului județean 161D pe raza localității Nireș se dovedesc a fi doar o bătaie de joc.

Aflat la Nireș la începutul acestei luni, președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a anunțat în fața presei faptul că localnicii din Nireș și cei care tranzitează satul din comuna Mica vor avea parte în sfârșit de un drum de calitate. Lucrările au început chiar de a doua zi, însă rezultatele, după aproape două săptămâni de la demararea intervenției de reabilitare la DJ 161D, sunt dezastruoase.

CITIȚI ȘI: Mihai Seplecan și Vakar Istvan, în vizită de lucru la Nireș, unde încep lucrările la drumul județean 161D – FOTO/VIDEO

După cum se vede și în materialul video realizat vineri la ora prânzului în satul Nireș, muncitorii de la drumuri nu sunt nicăieri. Un singur utilaj zace pe marginea drumului, iar lucrările sunt sistate, pe motiv că în aceste zile condițiile meteo nu permit continuarea lucrărilor.

Totuși, lucrările care a fost realizate până acum, de la intrarea spre Nireș din localitatea Mica, arată că muncitorii parcă și-au bătut joc de munca prestată. Doar câteva gropi au fost astupate, cele care au fost mai mari, restul (parcă la fel de mari) rămânând să troneze în mijlocul drumului.

”Au lucrat numai în batjocură. Au asfaltat tot a zecea groapă și restul le-au lăsat să ne rupem noi mașinile în ele”, spun localnicii, extrem de nemulțumiți de lucrările prestate până în prezent.

Aspectele semnalate au fost comentate și de fostul viceprimar al comunei Mica, de care aparține satul Nireș. Tiberiu Zelencz a fost cel care a inițiat în mediul online, alături de alte sute de locuitori, o petiție prin care se solicitau intervenții urgente de reparare a drumului.

Locuitorii din Nireș și satele învecinate credeau că soarele a răsărit în sfârșit și pe strada lor și că vor avea parte de un drum pe măsura taxelor și impozitelor pe care le plătesc la stat. Din păcate, însă, realitatea din teren arată faptul că drumul este la fel de prost, mai ales în centrul satului, unde șoseaua este practic ciuruită și de-a lungul și de-a latul.

Tiberiu Zelencz este de părere că această soluție de astupare a unor gropi nu este una buna și cu rezultate pe termen lung. Acesta spune, și pe bună dreptate, că mai bine banii acordați de către Consiliul Județean se foloseau pentru asfaltarea completă a unei porțiuni de drum, pentru ca apoi, cu alte fonduri să se asfalteze mai departe alte porțiuni de șosea.

Locuitorii sunt și ei de aceeași părere și spun că erau mai mulțumiți dacă vedeau un strat complet de asfalt în centrul satului, decât tot o groapă din zece astupată.

Potrivit promisiunilor lansate de către Mihai Seplecan la începutul lunii septembrie, Consiliul Județean va căuta soluții pentru a găsi fonduri de continuare a lucrărilor de reabilitare a drumului și a anunțat că instituția pe care o conduce caută să contracteze un credit bancar important, cu ajutorul căruia să fie reabilitate și modernizate complet drumurile ”bombardate” din județ.

Până atunci, însă, șoferii care trec prin Nireș sunt nevoiți să conducă în zig-zag pentru a ocoli craterele din asfalt și a mai prelungi puțin viața mașinilor lor, oricum bătute de soartă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More