Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ludovic Orban, desemnat din nou premier. Va fi învestit în lipsă

0 112

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

„Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că are promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu ”mare celeritate” prin toate procedurile, în aşa fel încât, în foarte scurt timp, posibil sâmbătă, să aibă loc votul de învestire a Guvernului Orban.

„Un vot care se va da în condiţii foarte speciale, dar am toată încrederea că Parlamentul are toate datele şi toate posibilităţile pentru a trece cu bine prin această procedură”, a susţinut Iohannis.

Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat vineri că, în urma consultării telefonice a reprezentaţilor partidului cu preşedintele Klaus Iohannis, a rezultat că şeful statului ar urma să-l nominalizeze din nou pe Ludovic Orban ca premier, urmând să avem astfel „încă o premieră” şi anume învestirea unui prim-ministru absent din motive de auto-izolare.

„Consultările de la Cotroceni au avut loc la telefon. Zilele astea domnul Iohannis şi PNL au tot încercat să bagatelizeze criza coronavirus pentru a justifica retragerea în ultima secundă a domnului Cîţu. Cu toate acestea, când vine vorba de propria persoană, domnul Iohannis nu mai minimizează niciun risc, aşa că a făcut consultarea telefonic. Totuşi, este mai responsabil decât domnul Orban care a făcut conferinţa de presă cu ziarişti în jurul lui să le spună că se auto-izolează pentru că este suspect de coronavirus. Ce să facă acum ziariştii care s-au dus la conferinţa sa? La consultări, domnul Iohannis nu pare să creadă că retragerea domnului Cîţu a fost un lucru atât de rău. Asta chiar şi dacă Parlamentul ar putea să fie blocat pentru că a devenit focar de infecţie”, a scris Năsui, pe Facebook.

El a relatat că „s-a discutat şi despre care va fi a treia a propunere de prim-ministru”.

„Decizia pe care înţelegem că o va lua domnul Iohannis este să-l nominalizeze încă o dată pe domnul Orban, deşi acesta este, mai nou, izolat la domiciliu. Domnul Iohannis ne-a spus că poate foarte bine conduce şi prin telefon şi videoconferinţe. De asemenea, s-a discutat puţin despre cum putem debloca în plină criză epidemiologică situaţia din Parlament. Propunerea de premier ar urma să vină azi şi votul pentru învestitură chiar mâine. Vom avea încă o premieră în România. Nu doar două propuneri de premieri care se retrag înainte de votul de învestitură, unul cu doar 10 minute înainte, ci învestirea unui premier absent din motive de auto-izolare”, a adăugat Claudiu Năsui.

Deputatul USR susţine că „PNL a pus jocurile politice deasupra interesului naţional şi nu e doar o problemă a PNL, ci a întregului stat român care este vulnerabil la aşa ceva”.

„Aşa cum remarca Cristian Ghinea, dacă mergeam pe planul USR+ în noiembrie şi începeam procedurile pentru alegeri anticipate, am fi putut avea alegeri în luna februarie şi aveam acum Guvern stabil, cu majoritate în Parlament. Momentul a trecut şi am ajuns într-o criză de proporţii. Nu mai este momentul pentru alegeri anticipate. România are un stat extrem de centralizat, iar fără conducere centrală deciziile nu se pot lua”, a încheiat Năsui. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More