Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor: Depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a plăti pensiile

0 281

Pensiile vor crește cu atât cât va permite economia, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, întrebat dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

”Pensiile vor creşte. Cu cât, depinde de starea economiei şi de capacitatea efectivă de a le plăti. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală si vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a dat asigurări premierul, întrebat dacă pensiile vor creşte de la 1 septembrie.

În ceea ce priveşte procentul cu care vor creşte pensiile, Ludovic Orban a explicat că la şase luni, în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va trebui prezentat un raport privind situaţia economică şi bugetară.

”La 6 luni va trebui prezentat un raport privind situaţia bugetară şi vom vedea şi prognozelor instituţiilor internaţionale şi la baza deciziei va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor. Repet, pensiile vor creşte dar vor creşte cu atât cât va permite economia. Cu cât economia va creşte, cu atât pensiile vor creşte cu un procent mai mare” a adăugat Orban.Întrebat dacă vor creşte alocaţiile pentru copii, aşa cum a aprobat Parlamentul, prim-ministruL a răspuns: „O să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situaţia bugetară şi situaţia economică şi mai ales prognozele economice”.El a catalogat drept „super-populistă” decizia Parlamentului de a dubla alocaţiile pentru copii, spunând că „nu se poate ca de două ori într-un an să se dubleze alocaţiile” şi spunând că „nu poţi să generezi astfel de decizii fără să ai un fundament”.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More