Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lume multă la Bistrița cu ocazia Ostermarkt, Târgul de Paşte al saşilor

0 337

Câteva mii de persoane au luat parte sâmbătă la Bistrița la Ostermarkt – Târgul de Paşte al saşilor bistriţeni, eveniment ajuns la ediția cu numărul 11. Participanții au avut ocazia să cumpere diverse produse de artizanat, ouă încondeiate sau chiar iepuri vii.

Peste 30 de meşteri populari au fost prezenți la a 11-a ediție a Ostermarkt la Bistrița, pe tarabe fiind scoase la vânzare turtă dulce, colaci secuieşti, miere, curele, costume populare, opinci, ceramică, sticlărie, ouă încondeiate, ouă cu mărgele, căsuţe şi ceasuri din lemn, feţe de masă pictate cu pui şi ouă, dar şi împletituri din nuiele, pietre semipreţioase, bijuterii, accesorii handmade, icoane, pitici pentru grădină, coşuleţe cu iepuraşi şi pui.

Reprezentanţii Federaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici de Rasă (FCPAMR) „Petru Rareş” din Bistriţa au scos la vânzare pe pietonal iepuri şi păsări vii.

Evenimentul a început cu intonarea imnurilor de stat ale României şi Germaniei, continuând cu o binecuvântare ecumenică din partea preoţilor din toate confesiunile de la Bistriţa, și apoi cu discursurile primarului Bistriţei, Ovidiu Creţu, preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, şi oaspeţilor din Germania, de la asociaţiile saşilor.

Sărbătoarea Ostermarkt a continuat cu parada portului popular, la care au participat ansamblul Forumului German din Reghin, ansamblurile de dansuri săseşti din Sighişoara şi Codlea, „Regenbogen” din Bistriţa, „Edelweis” din Vişeul de Sus, „Gute Laune” din Satu Mare, „Gemeinsam” din Satu Mare, „Korona” din Braşov, „Sonnenschein” din Târgu Mureş, „Banat Ja” din Arad, fanfara „Armonia” din Târnăveni, care apoi au susţinut spectacole pe o scenă amplasată în aer liber pe pietonalul din centrul istoric al Bistriţei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More