Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Lume puțină, ploaie și discuții politice în prima zi de târg ”Produs de Cluj” la Dej – FOTO/VIDEO

2 119

Prima zi de targ Produs de Cluj la Dej (1)

Cea de-a XXX-a ediție a târgului dedicat promovării produselor autentice clujene a început vineri la Dej cu 80 de expozanți prezenți. Planurile organizatorilor au fost date însă peste cap din cauza ploii.

Vremea nu a fost prietenoasă cu cei prezenți vineri la târgul ”Produs de Cluj” de la Dej. Dacă în primele ore de la debut soarele arzător prevestea o vreme numai bună de petrecere a timpului în centrul orașului, spre seară ploaia a îndepărtat mulțimea.

Conform organizatorilor, vinerea nu este tocmai o zi foarte bună pentru producătorii și meșterii populari prezenți cu produse în standurile de vânzare. Asta pentru că târgul a început abia spre seară, iar vânzările sunt mai slabe ca în zilele următoare.

Cu toate acestea, s-au făcut ceva vânzări în prima zi de târg, în special în domeniul alimentar. Produsele tradiționale din carne, brânzeturile, mierea de albine sau dulciurile de casă au prezentat interes pentru cumpărători, cum foarte apreciate au fost și obiectele de artizanat și gablonțurile.

Pe scena din Piața Bobâlna au urcat vineri seara Clubul Vedetelor din Cluj Napoca, Mihaela Grindean, Adrian Buza, Ioana Breda Morar, Mariana Morcan, Felix Gălan și Ansamblul folcloric ”Valea Someșului” din Gherla, pentru ca finalul să fie rezervat spectacolului folcloric susținut de Angela Rusu.

Prima zi de târg ”Produs de Cluj” la Dej a fost o bună ocazie pentru oamenii politici de a face o baie de mulțime, dar și de a încerca să lege alianțe. Astfel, printre tarabele cu mici și bere, departe de scena cu spectacolele folclorice, reprezentanți ai partidelor politice de la Dej și Gherla, dar și de la nivel județean, au mai schimbat o vorbă și o opinie despre starea națiunii, dar au dat și impresia că indiferent de apartenența politică pot să socializeze ca buni prieteni.

Din partea Consiliului Județean, unul dintre organizatorii evenimentului, la Dej au fost prezenți Vakar Istvan (președintele interimar al CJ Cluj), Ioan Oleleu (vicepreședintele CJ Cluj), Marius Mânzat și Vasile Sălătioan (consilieri județeni). Aceștia au stat la aceeași masă cu deputatul Cornel Itu, Costan Morar și Aurelian Mureșan (primarul și viceprimarul Dejului), Marius Sabo (primarul Gherlei), dar și cu consilierii locali dejeni Izidor Hațegan, Marius Butuza, Melinda Alexandru sau Dan Bonta.

În rest, dejenii s-au distrat chiar dacă au fost prezenți în număr mai mic decât la alte ocazii de acest gen în centrul orașului. Însă organizatorii sunt mulțumiți și așteaptă ca sâmbătă, expozanții de la ”Produs de Cluj” să aibă vânzări și mai bune, iar dejenii să vină în număr mult mai mare în Piața Bobâlna, având în vedere că este o zi dedicată mai mult tineretului, cu muzică ușoară și un super concert Desperado ca punct culminant.

Vezi aici programul complet de la târgul ”Produs de Cluj”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More