Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Luminația la Cluj-Napoca: Muzică clasică și spectacol de balet în Cimitirul Central

1 391

Cimitirul Central din Cluj-Napoca va fi gazda unui spectacol inedit în această seară, de la ora 18, evenimentul fiind organizat în memoria celor care nu mai sunt printre noi.

Artisti ai Operei Române din Cluj vor interpreta, pentru al treilea an consecutiv, părți ale unor compoziții religioase.

Scena Urbana este asociația care se ocupă de organizarea evenimentului, iar coordonatorul întregii acțiuni este președintele acestei asociații, Daniela Maier:

Anul acesta vor fi interpretate cunoscutele “Ave Maria”, dar și Lacrimosele din cele mai cunoscute recviemuri. Noutatea este baletul, în coregrafia lui Vlad Sebastian, care va aduce un plus de emoție.
Vor fi 12 balerini și va fi o coregrafie adaptată momentului, care va susține muzica pe care am propus-o pentru această seară. Tenorul Alexandru Mânzat va deschide spectacolul cu “Tatăl nostru”, al lui Anton Pann, acompaniat la nai de Radu Binescu. 

Pe lângă concertul “Lacrimosa”, evenimentele dedicate Zilei Morților vor continua sâmbătă dimineața cu un tur ghidat al Cimitirului Central, în cadrul căruia vor fi prezentate o parte dintre cele mai vechi sau interesante morminte, inclusiv locurile de veci unde sunt înmormântate cele mai mari personalități ale Clujului:

În dimineața zilei de 3 noiembrie, vă invităm la un tur ghidat al Cimitirului Central, condus de profesorul Vladimir Alexandru Bogosavlievic. Sâmbătă, turul ghidat va începe la ora 11.00 din fața intrării principale din Cimitirul Central, de pe strada Avram Iancu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. cristian spune

    frumos eveniment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More