Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Luna aceasta intră în circulație noile bancnote de 10 euro

0 56

eur_10_obverse_2002_issue_00001200

Banca Centrală Europeană (BCE) îşi continuă astfel planul de a lansa a doua serie de bancnote euro, după peste zece ani de la intrarea în vigoare a monedei unice europene.

Noile bancnote de 10 euro, care fac parte din seria ‘Europa’ şi care au elemente noi de siguranţă şi sunt îmbunătăţite, vor începe să circule din 23 septembrie 2014, informează econimica.net.

Acestea vor avea un aspect mai „proaspăt” şi au fost dotate cu elemente noi de siguranţă împotriva contrafacerii. Noile banconte includ în partea dreaptă portretul unui personaj din mitologia greacă. Bancnotele din noua serie Europa vor fi mai rezistente, vor avea o suprafaţă protectoare şi nu vor trebui înlocuite prea des, reducând astfel costul şi impactul asupra mediului. Pe lângă portret, holograma Europei şi apeduct, noile bancnote vor conţine şi un număr, a cărui culoare se schimbă de la verde smarald la albastru când hârtia este înclinată.

eur_10_reverse_2002_issue_50712400

BCE urmează să înlocuiască, în timp, şi hârtiille de 20, 50, 100, 200 şi 500 de euro, după ce, la 2 mai anul trecut, a pus în circulaţie noile bancnote de 5 euro din seria Europa. Treptat, BCE va înlocui restul bancnotelor, în ordinea crescătoare a valorii lor.

Bancnotele din seria Europa şi cele din vechea serie vor circula o vreme în paralel, şi nu există o limită de timp până la care vechile devize sunt convertibile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More